Kutha Gunungsitoli

kutha ing provinsi Sumatra Lor, Indonésia
(Kaelih saka Kutha Gunung Sitoli)

Kutha Gunungsitoli (sadurungé Kacamatan Gunung Sitoli), iku kutha otonom minangka pamekaran saka Kabupatèn Nias provinsi Sumatra Lor, Indonésia. Kutha iki diresmèkaké déning Mantri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008

Kutha Gunungsitoli
-
Lambang {{{nama}}}
Moto: SAMAERI


{{{peta}}}
Peta lokasi {{{nama}}} di Sumatra Lor
Koordinat: -
Propinsi Sumatra Lor
Tanggal peresmian 26 November 2008
Pamaréntahan
 - DAU Rp. 251.781.376.000,-[1]
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Bahasa Indonésia, Nias
 - Zona waktu WIB
 - Kode area telepon 0639
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
 - Flora resmi -
 - Fauna resmi -
Situs web -

KacamatanBesut

  1. Gunungsitoli, Kalurahan Pasar Gunungsitoli
  2. Gunungsitoli Alo'oa, Nazalou Alo'oa
  3. Gunungsitoli Kulon, Tumori
  4. Gunungsitoli Idanoi, Dahana
  5. Gunungsitoli Kidul, Ononamolo I Lot
  6. Gunungsitoli Utara, Afia

Wates WewengkonBesut

ing sisih lor karo: Kacamatan Sitolu Ori (Kabupatèn Nias Lor)
ing sisih kidul karo: Kacamatan Gido lan Hili Serangkai (Kabupatèn Nias)
ing sisih kulon karo: Kacamatan Alasa Talumuzoi lan Namohalu Esiwa (Kabupatèn Nias Lor), sarta Hiliduho (Kabupatèn Nias)
ing sisih wétan karo: Samudra Indonésia
  1. "Perpres No. 6 Tahun 2011". 2011-02-17. Dibukak ing 2011-05-23.