Lawang utawa Kori ya iku salah sijiné piranti omah kang bisa dibukak.[1] lawang lumrahé nemplek ing témbok lan gebyok.[1] Gunané kanggo nggampangaké sirkulasi udara ing sajrone panggonan-panggonan ing sanjeroné omah.[1] Saliyané tinemu ing wewangunan-wewangunan kaya ta omah, lawang uga tinemu ing mobil, lemari lan piranti liyané.[1] Lawang lumrahé digawé saka kayu.[1] Kayu kang dianggo nggawé lawang lumrahé kayu jati, randhu, mahoni, lan liya-liyané.[2] Saliyané iku ana uga lawang kang digawé saka bahan aluminium, wesi, lan plastik PVC.[1] Lawang ana kang modhélé sak pérangan nanging ana uga lawang kang duwé pérangan loro ya iku pérangan kang ngisor lan pérangan kang ndhuwur, leloroné uga kena dibuka.[1] Lawang kang kaya ngene iki diarani lawang monyet.[1]

Lawang

Lawang ana kang gunané kanggo penghubung antarané salah sijiné ruangan karo pérangan sanjabané ruangan, saliyané iku lawang uga kenan kanggo penghubung ruangan siji lan sijiné kang ana ing njero wewangunan.[2] Kuwat orané lawang gumantung karo bahan kang digunanakake kanggo nggawé lawang, kalebu kusen apadene daun pintu.[2] Lawang kang ora kuwat lan gampang dibobol lumrahé bisa njalari kajahatan.[2] Lawang uga diwenei kunci, gembok apadene engsel kanggo ngunci.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h artikata.com(dipunundhuh tanggal 13 Agustus 2011)
  2. a b c d e jatijepara.com(dipunundhuh tanggal 13 Agustus 2011)