Lewis Carroll

Lewis Carroll (nama samaran saking Charles Lutwidge Dodgson) punika juru nyerat, juru foto, pandhita Anglikan, lan juru widyaétung asal Inggris ingkang nyerat dongèng bocah misuwur, Alice's Adventures in Wonderland.[1] Lewis Carroll nyinaoni èlmu widyaétung (matématik) lan logika ing Universitas Oxford dumugi dados guru ing panggènan wau.[2] Nalika taun 1861, panjenenganipun dados satunggiling dhiakon ing Gréja Katedral Kristus sasampunipun nampi préntah suci lan gadhah komitmen boten palakrami.[1] Nalika taun 1865, panjenenganipun mbabar dongèng lengkap Alice's Adventures in Wonderland ingkang ing salebetipun wonten ilustrasi pepethan John Tenniel.[2] Nalika taun 1871, sèkuèl dongèng mau kababar kanthi sesirah Bujung Snark (The Hunting of The Snark) lan panjenenganipun ugi nyerat gurit panjang asesirah Lumantar Pangilon (Through the looking-glass).[2]

Charles Lutwidge Dodgson
tinted monochrome 3/4-length photo portrait of seated Dodgson holding a book
Jeneng pènLewis Carroll
PakaryaPanulis, Matématikawan, Pendhéta Anglikan, Fotografer
BangsaInggris
GènreDongèng, Carita Fantasi, Puisi
Karya gedhéAlice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Hunting of the Snark
Jabberwocky

RéferènsiBesut

  1. a b "Lewis Carroll". Jalic Inc. Dibukak ing 23 Mèi 2010. |first= missing |last= (pitulung)
  2. a b c Lewis Carroll, Edward Mendelson (2000). Lewis Carroll. Sterling. ISBN 978-0-8069-5541-4.Page.4-7

Pranala njawiBesut

Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis