Lewis Carroll (nami samaran saking Charles Lutwidge Dodgson) punika juru nyerat, juru foto, pandhita Anglikan, lan juru widyaétung asal Inggris ingkang nyerat dongèng bocah misuwur, Alice's Adventures in Wonderland.[1] Lewis Carroll nyinaoni èlmu widyaétung (matématik) lan logika ing Universitas Oxford dumugi dados guru ing panggènan wau.[2] Nalika taun 1861, panjenenganipun dados satunggiling dhiakon ing Gréja Katedral Kristus sasampunipun nampi préntah suci lan gadhah komitmen boten palakrami.[1] Nalika taun 1865, panjenenganipun mbabar dongèng lengkap Alice's Adventures in Wonderland ingkang ing salebetipun wonten ilustrasi pepethan John Tenniel.[2] Nalika taun 1871, sèkuèl dongèng mau kababar kanthi sesirah Bujung Snark (The Hunting of The Snark) lan panjenenganipun ugi nyerat gurit panjang asesirah Lumantar Pangilon (Through the looking-glass).[2]

Charles Lutwidge Dodgson
tinted monochrome 3/4-length photo portrait of seated Dodgson holding a book
Jeneng pènLewis Carroll
PakaryaPanulis, Matématikawan, Pendhéta Anglikan, Fotografer
BangsaInggris
GènreDongèng, Carita Fantasi, Puisi
Karya gedhéAlice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Hunting of the Snark
Jabberwocky

RéferènsiBesut

  1. a b "Lewis Carroll". Jalic Inc. Dijupuk 23 Mèi 2010.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b c Lewis Carroll, Edward Mendelson (2000). Lewis Carroll. Sterling. ISBN 978-0-8069-5541-4. Page.4-7

Pranala njawiBesut

Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis