Lupis

cemilang khas indonesia

Lupis (Lopis) yaiku panganan tradhisional asli saka Indonésia, mligi ing laladan Jawa Tengah lan Jawa Timur. Lupis digawé saka beras ketan. Lupis racaké disuguhaké kanthi ditambahi parutan klapa lan sirup gula jawa.

Lupis

Cara nggawe lupisBesut

  • Beras ketan kang wis dikumbah, diciprati banyu kapur sirih, banjur dicampur nganti rata.
  • Godhong gedhang, diwangun kerucut, diisi beras ketan kira-kira 2 sdm, ditipisaké lan ditekuk turahan godhongé nganti nutupi pérangan kang isih kebuka.
  • Ditalèni nganggo tali rafia supaya ora pecah
  • Digodhog nganggo banyu panas suwéné 4 jam
  • Lupis disuguhaké kanthi ditambahi parutan klapa lan sirup gula jawa (kinca), kinca digawé saka gula jawa, gula pasir, banyu lan godhong pandan kang digodhog nganti kenthel banjur disaring.[1]

Cathetan sikilBesut