Tuduhaké menu pokok
Lupus ing rai
Lupus ing kulit
Lupus saka kéwan asu

Lupus ya iku jinising lelara amarga katahipun antibodi, dados antibodine nyerang badhanipun piyambak.[1] Lelara punika diarani lelara autoimmune disease (lelara kekebalan awak ingkang kathah).[1] Tandha-tandha saka lelara punika sapunika wonten ruam-ruam wonten ing wajah lan lengan, panas lan rasa lelah, rambut rontok, persendian kerep aboh lan timbul sariawan.[2] Penyakit punika saged nyerang kabehane organ wonten awak.[2] Lupus sanès lelara menular.[2] Penderitane boten angsal kena srengéngé.[2] Tandha-tandha saka lelara punika dipuntepangi minangka Lupus Eritomatosus Sistemik(LES) alias Lupus.[3] Eritomatosus tegesé kemerahan. Lan sistemik tegesé nyebar dateng sadaya organ tubuh.[3] Istilahe dipuntepangi LES utawi Lupus.[3]. Obat saka lelara punika terus dikembangaken. Wonten obat herbal lan obat kimia. Cellcept salah sijining obat sing digunakke kanggo terapi penderita lupus. Cellcept saged ngudunake sistem kekebalane awak.[4] sistem kekebalan awak punika nyerang infeksi saking njawi lan saged ngelawan utawi nolak transplantasi kados hati lan ginjal.[4] Perkara punika disebabaké sistem kekebalan awak punika memperlakuke organ anyar dadi penyerang.[4] Jinis lelara Lupus punika wonten tiga macem bentuk, kang:

Cathetan sukuBesut

  1. a b kumpulan.info Penyakit Lupus
  2. a b c d id.shvoong.com Berbahayakah lelara lupus?
  3. a b c nusaindah.tripod.com Lupus
  4. a b c Lupus
  5. id.shvoong.com Lupus


Cithakan:Lelara-stub