Makedonia Tengah (basa Yunani: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Periféria Kentrikís Makedonías) iku siji saka telulas periphery ing Yunani, minangka pérangan tengah saka Makedonia Yunani. Periphery iki kapérang dadi prefecture Chalkidiki, Imathia, Kilkis, Pella, Pieria, Serres, lan Thessalopunika. Cacahing sing ndunungi watara 2 yuta jiwa, nomer loro ing Yunani. Sanadyan kanthi géografis dumunung ing Makedonia Tengah, Mount Athos kanthi administratif dudu péranganing periphery iki, utawa periphery liyané, nanging minangka siji tlatah otonomi langsung sangisoré Yunani.

Periphery Makedonia Tengah
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Location of Makedonia Tengah Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: Thessalopunika
Prefectures: Chalcidice
Imathia
Kilkis
Pella
Pieria
Serres
Thessalopunika
Populasi: 1.931.870 (2005)
Area: 18.811 km² (7.263 sq.mi.)
Kapadhetan: 103 /km² (266 /sq.mi.)
Website: www.rcm.gr

Komunitas utamaBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

  Wewengkon Administratif ing Yunani  

Aegean Kidul | Aegean Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |