Tesalonika (ing basa Yunani: ΘεσσαλίαThessalía) iku salah siji saka telulas periphery ing Yunani, lan dipérang manèh dadi 4 prefecture. Kutha krajané dumunung ing kutha Larissa. Bebarengan karo region-region Makedonia Wétan lan Trasia, tlatah iki kerep kanthi ora resmi dianggep Yunani Lor. Tlatah iki dumunung ing Yunani Tengah lan wewatesan karo Makedonia ing sisih lor, Epirus ing sisih kulon, Sterea Hellas utawa Yunani Tengah ing sisih kidul lan Segara Aegean ing sisih wétan.

Periphery Tesalonika
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Location of Tesalonika Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: Larissa
Prefectures: Karditsa
Larissa
Magnesia
Trikala
Populasi: 760.714 (2005)
Area: 14.037 km² (5.420 sq.mi.)
Kapadhetan: 54 /km² (140 /sq.mi.)
Website: www.thessalia.gr

AdministrasiBesut

Tesalonika kapérang dadi 4 prefecture:

Kutha wigatiBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Periphery ing Yunani

  Wewengkon Administratif ing Yunani  

Aegean Kidul | Aegean Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |