Tuduhaké menu pokok

Crete (basa Yunani: Κρήτη — transliterasi klasik: Krētē, modhèren Greek transliterasi Yunani modhèren: Kríti; Latin klasik Crēta, Latin Vulgar Candia) iku sawijiné saka telulas periphery ing Yunani. Kreta uga minangka pulo kang gedhé dhéwé ing Yunani kang jembaré 8,336 km² (3,219 mil pasagi) lan pulo gedhé dhéwé kalima ing Segara Mediteran.

Periphery Crete
Περιφέρεια Κρήτης
Location of Crete Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: {{{capital}}}
Prefectures: Chania
Heraklion
Lasithi
Rethymno
Populasi: 0 (2005)
Area: 8.336 km² (3.219 sq.mi.)
Kapadhetan: 0 /km² (0 /sq.mi.)
Website: www.crete-region.gr
Mangsa panas ing Kreta
Yunani lan Kreta

Kreta iku panggonan sajarah kuna lan panggonan jujugan plesiran kang wigati; Atraksi turisme antarané: Minoan, situs Knossos lan Phaistos, situs klasik Gortys, bètèng Venesian ing Rethymno, lan Samaria Gorge lsp.

Kreta minangka punjer peradaban Minoan (ca. 26001400 BC), peradaban kuna Yunani lan Éropah.

SajarahBesut


GéografiBesut

Kutha wigatiBesut

Kutha-kutha wigati ing Kreta antarané:

Organisasi PulitikBesut

Pulo Kreta ya iku sawijining periphery ing Yunani, dumadi saka papat prefecture (basa Yunani: νομοί):

Pranala njabaBesut