Males

Kesed (uga dikenal minangka kesabaran ) yaiku nyuda kegiatan utawa tenaga sanajan duwe kemampuan tumindak utawa ngupayakake awak dhewe. Iki asring digunakake minangka pejoratif; istilah kanggo wong sing katon males kalebu "kentang kursi", " slacker ", lan "bludger" .

Adegan ing club club, dening Thomas Rowlandson

Senadyan diskusi Sigmund Freud babagan prinsip kesenengan, Leonard Carmichael nyathet manawa "kesed dudu tembung sing katon ing dhaptar isi buku-buku teknis psikologi . . . Iki minangka rahasia psikologi modern sing luwih dingerteni babagan motivasi tikus sing ngelak lan merpati pecking nalika meksa nggunakake lever tinimbang cara para penyair nulis puisi utawa ilmuwan meksa mlebu laboratorium nalika main golf ing jaman saiki. tekan musim semi. " [1] Survei taun 1931 nemokake siswa sekolah menengah luwih asring nganggep kinerja gagal amarga kesed, dene guru duwe peringkat "kurang kemampuan" minangka panyebab utama, lan kesed dadi nomer loro. [2] Kesed ora bisa dibingungake karo avolition, gejala negatif saka masalah kesehatan mental tartamtu kayata depresi, ADHD, kelainan turu, lan skizofrenia . [3] [4]

Ing masarakat sing dipilihBesut

Dituduhake [5] manawa kelam-kelan dadi sebab kahanan mundur ing Indonesia, kayata kegagalan ngetrapake metode pertanian Revolusi Hijau . Nanging argumen kontra yaiku manawa wong Indonesia, sing urip kanthi precaya, ngupayakake supaya aman kanthi ora menehi resiko panen sing gagal, amarga ora kabeh eksperimen sing dilebokake dening wong njaba wis sukses. [6]

ReferensiBesut

  1. Leonard Carmichael (Apr 1954), Laziness and the Scholarly Life, 78, The Scientific Monthly, pp. 208–213, JSTOR 21392
  2. Harry Howard Gilbert (Jan 1931), High-School Students' Opinions on Reasons for Failure in High-School Subjects, 23, The Journal of Educational Research, pp. 46–49, JSTOR 27525294
  3. "NIMH · Schizophrenia". nih.gov.
  4. Parents' Beliefs About ADHD: Implications for Assessment and Treatment
  5. Seavoy, Ronald (April 7, 2011). "Social Restraints on Food Production in Indonesian Subsistence Culture". Cambridge University Press. 8.
  6. Karen A. Laidlaw; Ronald E. Seavoy (March 1979), The "Ethic of Indolence": Another View, 10, Journal of Southeast Asian Studies, pp. 190–193, JSTOR 20070277