Marsillam Simanjuntak

Marsillam Simanjuntak (lair ing Yogyakarta, 23 Fèbruari 1943; umur 78 taun) inggih punika aktivis Forum Dèmokrasi (Fordèm) ingkang ugi tilas Sekretaris Kabinet lan Jaksa Agung nalika wekdal pamaréntahanipun Abdurrahman Wahid (Gus Dur).[1] Panjenenganipun pinitados déning Présidhén Susilo Bambang Yudhoyono dados pandheganipun Unit Kerja Présidhèn kanggé Pangelolaan Program Reformasi (UKP3R).[1]

Marsillam Simanjuntak
Marsilamsimanjuntak.jpg
Mantri Hukum lan Hak Asasi Manungsa Républik Indonésia 23
Linggih
2 Juni 2001 – 20 Juli 2001
PrésidhènAbdurrahman Wahid
Kang sadurungéBaharuddin Lopa
Kang sawiséMohammad Mahfud
Jaksa Agung Républik Indonésia 18
Linggih
10 Juli 2001 – 9 Agustus 2001
PrésidhènAbdurrahman Wahid
Kang sadurungéBaharuddin Lopa
Kang sawiséM. A. Rachman
Rerincèn dhiri
Lair (1943-02-23) Fèbruari 23, 1943 (umur 78)
Jepang Yogyakarta, Masa Pendudukan Jepang
BangsaIndonésia

Marsillam Simanjuntak naté dipunkunjara ngantos 17 wulan dangunipun ing griya tahanan militér, sasampunipun dipuntuduh ndhèrèk Prastawa Malari lan boten naté dipunadili, nalika wekdal pamaréntahanipun Ordhe Enggal (Golkar).[1] Lulusan Fakultas kadhokteran universitas Indonésia (1971) punika miwiti kariéripun minangka dhokter penerbangan ing Maskapé Panerbangan garuda.[1] Medal saking tahanan militér (1975), panjenenganipun pinitados minangka Kepala kaséhatan Garuda.[1] Nanging salajengipun, Marsillam dipunpensiunaken amargi nulak dados anggota Korps Pegawé Negeri (Korpri) lan indoktrinasi P-4.[1]

Salajengipun Marsillam aktif minangka aktivis dèmokrasi ing Forum Dèmokrasi (Fordèm) sesarengan kaliyan K. H. Abdurrahman Wahid (Gus Dur).[2] Nalika Gus Dur kapilih dados présidhèn (1999-2001), Marsillam dipundadosaken Sekretaris Kabinet lan naté njabat Jaksa Agung sasampunipun pejabat sadèrèngipun Baharuddin Lopa tilar donya. Panjenenganipun ugi naté njabat Mantri Kehakiman minangaka gantosipun Yusril Ihza Mahendra.[2] Nalika prosès seleksi pamilihan dados anggota Komisi Pambrastan Korupsi (KPK), sajatosipun Marsillam pikantuk ranking paling inggil.[2] Annaging sasampunipun asil seléksi dipunpasrahaken dhateng DPR, Marsillam boten kapilih.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f Marsillam Simanjuntak Dhémokrat Berintegritas Tinggi dipunundhuh tanggal 9 Oktober 2011)
  2. a b c d Marsillam Simanjuntak, Batak dari Yogyakarta dipunundhuh tanggal 9 Oktober 2011)

Pranala njawiBesut