Robert Burns: Béda antara owahan

17 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB
c (dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
}}
 
'''Robert Burns''' ya iku penyair saka [[Skotlandia]].<ref name="RB spl"> {{cite web|url=http://www.scottishpoetrylibrary.org.uk/poetry/poets/robert-burns|title=Robert Burns (1759 - 1796)|last=|first=|date=|publisher=scottishpoetrylibrary.org.uk|accessdate=1 September 2016}} </ref>
DhewekeDhèwèké lair ana [[Alloway]], [[Skotlandia]], tanggal [[25]] [[Januari]] [[1759]].<ref name="RB spl"/><ref name="RB bbc"> {{cite web|url=http://www.bbc.co.uk/arts/robertburns/biography.shtml|title=Biography|last=|first=|date=|publisher=bbc.co.uk|accessdate=1 September 2016}} </ref>
Wong tuwane, [[William Burnes]] lan [[Agnes Broun]], ya iku tani nanging pengin anake entuk pawiyatan kang becik.<ref name="RB spl"/><ref name="RB bbc"/>
DhewekeDhèwèké banjur sregep maca.<ref name="RB bbc"/>
Pakaryane [[Alexander Pope]], [[Henry Mackenzie]], lan [[Laurence Sterne]] nuwuhake insprirasine.<ref name="RB bbc"/>
''Handsome Nell'' kanggo [[Nellie Kilpatrick]] ya iku lagu sepisanan sing dhewekne gawe.<ref name="RB bbc"/>
DhewekeDhèwèké uga sinau basa [[Prancis]] lan [[Alkitab]].<ref name="RB spl"/>
DhewekeDhèwèké maca lan ngugemi cerita-cerita lan lagu tradhisional saka ibune lan [[Betty Davidson]].<ref name="RB spl"/>
 
Kerja fisik abot ana perternakan kulawargane sawektu enom ngunggahake kasenengane marang geguritan, alam, omben-omben, lan wedhokan kang dadi karaktere saumur uripe.<ref name="RB bbc"/>
DhewekeDhèwèké mbojo karo [[Jean Amour]], nanging banjur pisahan.<ref name="RB bbc"/>
Burns emigrasi menyang Hindia Kulon karo kekasihe [[Mary Campbell]] (geguritane ''Higland Mary'').<ref name="RB bbc"/>
DhewekeDhèwèké omah-omah ana Skotlandia sawise sedane Mary lan suksese terbitan kumpulan geguritane.<ref name="RB bbc"/>
Umur 27 taun, dhewekedhèwèké kondhang nganti njaban negara kanthi geguritane ''To A Louse'', ''To A Mouse'', lan ''The Cotter's Saturday Night''.<ref name="RB bbc"/>
 
==Cathetan Suku==
*[http://www.bbc.co.uk/arts/robertburns/biography.shtml Laman web bbc.co.uk]
 
[[CategoryKategori:Sastrawan]]
[[CategoryKategori:Penyair]]
[[CategoryKategori:Skotlandia]]
352.737

besutan