Kapuloan: Béda antara owahan

13 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
“Kapuloan” iki tembung asli Austronésia, sasuwé ἀρχιπέλαγος tembung saka basa Yunani. Rong tembung mau béda, lan asalé ora padha.
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3))
(“Kapuloan” iki tembung asli Austronésia, sasuwé ἀρχιπέλαγος tembung saka basa Yunani. Rong tembung mau béda, lan asalé ora padha.)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi Android Besutan aplikasi punsèl
 
[[Gambar:MerguiArchipelagoMap.png|thumb|Kapuloan ing tapelwates [[Muangthai]] lan [[Myanmar]] kang dumadi saka 800 gugus pulo]]
'''Kapuloan''' ({{IPAc-en|icon|ɑr|k|ɨ|ˈ|p|ɛ|l|ə|ɡ|oʊ}} {{respell|ark-i|PEL|ə-goh}}) ya iku ranté utawa gugus kumpulan [[Pulo|pulo-pulo]]. Tembung kapuloan ana hubungané karo tembung basa Indonésia ''arkipelago'' kang asal saka [[basa Yunani|Yunani]] ''ἄρχι- - arkhi-'' ("kepala") lan ''πέλαγος - pelagos'' ("segara") kang asal saka [[rekonstruksi linguistik]] [[basa Yunani]] abad tengahan ''ἀρχιπέλαγος'' persisé jeneng kanggo [[Segara Aegea]] lan, banjur, sajeroning panggunaan nggèsèr kanggo nuduhaké [[Kapuloan Aegean]] utawa tegesé gunggung kumpulan akèh pulo-pulo. Saiki dipigunakaké kanthi umum lan ngacu marang saben golongan [[pulo]] kaya kang kasebar ing Segara Aegea.<ref>{{cite web|url=http://www.thefreedictionary.com/archipelago |title=Archipelago |accessdate=2008-10-02 |year=2008 |publisher=Farlex, Inc. |archiveurl=http://www.thefreedictionary.com/archipelago |archivedate=2008 }}</ref>
 
== Rujukan ==
53

besutan