Pitik alas: Béda antara owahan

117 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(ganti isi, replaced: arupa → wujud (2))
c
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
 
| image_width = 240px
| image_caption = Pitik alas abang ''Gallus gallus''
ꦥꦠꦶꦏ꧀ꦲꦭꦱ꧀ꦲꦧꦁ
| regnum = [[Sato kewan|Animalia]]
| phylum = [[Chordata]]
}}
 
'''Pitik alas''' (Aksara Jawa: ꦥꦠꦶꦏ꧀ꦲꦭꦱ꧀ ꧈ ꦥꦶꦠꦶꦏ꧀ ꦲꦭꦱ꧀ ) iku jeneng umum kanggo jinis-jinis [[pitik]] alasan kang urip ing [[alas]]. Ing [[basa Madura]] ''ajem alas'' lan ing [[basa Inggris]] ''junglefowl''; kabèh ngrujuk ing papan uripé lan sifaté kang alasan.
 
Pitik-pitik iki saka segi wangun awak lan prilaku sarupa banget karo pitik-pitik ingon, amarga pancèn wujud [[leluhur]] saka pitik ingon. Jantan karo wadon béda wangun awaké, warna lan ukurané ([[dimorfisme sèksual]], ''sexual dimorphism''). Pitik alas lanang duwé wulu kang manéka warna lan éndah, béda karo pitik betinané kang cenderung duwé warna monoton lan kusem.
390

besutan