Nagorno Karabakh: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (talingisasi)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|-
| '''[[Wilayah]]'''
| 4.400 km&sup2nbsp;km²
|-
| '''[[Pedunung]]'''<br />Etnis<br />&nbsp;
|}
[[Image:Nagorno karabakh republic.png|right|thumb|250px]]
'''Nagorno-Karabakh''' ([[basa Azerbaijan]]: '''Dağlıq Qarabağ''' atau '''Yuxarı Qarabağ'''; [[basa Rusia]]: '''Нагорный Карабах''', '''Nagornyy Karabakh'''; [[bahasa Armenia]]: '''Լեռնային Ղարաբաղ''', '''Lernayin Gharabagh''') kuwiiku sawijining wilayah kang dumunung ing bagéyan kidul [[Kaukasus]], yakuwiyaiku 270 &nbsp;km sisih kulon [[Baku]], ibu kutha [[Azerbaijan]]. Wilayah iki dipanggoni déning mayoritas etnik [[Armenia]], lan dikuwasani déning militèr Armenia.
 
Pedunung etnik Armenia setempat mroklamasèkaké kamardikan Republik Nagorno-Karabakh saka Azerbaijan ing tanggal [[10 Desember]] [[1991]], nanging kadhaulatan republik mau ora diakoni déning donya internasional lan wilayah mau sacara ''[[de jure]]'' dianggep minangka bagéyan saka [[Azerbaijan]]. Tanggal [[27 Juni]] [[2006]], Armenia lan Azerbaijan sarujuk kanggo ngidinaké pedunungpadunung Nagorno-Karabakh nganakaké [[referendum]] bab status wilayah mau ing mangsa ngarep.<ref>''[http://www.armenialiberty.org/armeniareport/report/en/2006/06/00DB055C-7469-4805-A919-3395C5858110.ASP Armenian, Azeri Leaders ‘Agreed To Karabakh Referendum’]'', ArmeniaLiberty.org, diakses 27 Juni 2006</ref>
 
Pedunung Armenia kerep banget nyebut wilayah iki kanthi jeneng '''Artsakh''' (basa Armenia: '''Արցախ''').
 
== Referensi ==
* {{en}} [http://www.artsakhtert.com/eng/index.php Surat kabar pemerintah ''Azat Artsakh'']
 
{{geo-stub}}
{{Asia}}
{{Eropah}}
[[Kategori:Wilayah kang dadi pasulayan]]
[[Kategori:Nagara sing ora diakoni]]
 
 
{{geo-stub}}
63.224

besutan