Sato kéwan: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
(→‎Sato Kéwan: +sithik)
c (éjaan using AWB)
|}
 
'''Kéwan''', iku [[organisme]] sing digolongké ing [[karajan (biologi)|karajan]] '''Animalia''' utawa '''Metazoa'''. Kéwan iku salah siji [[makluk urip]] sing ana ing [[Alam Semesta|alam semesta]]. Kéwan bisa kasusun saka siji [[sèl (biologi)|sèl]] ([[uniselular]]) utawa akèh [[sèl]] ([[multiselular]]).
 
Para èlmuwan nglasifikasiaké kéwan dadi 2 klompok utama, yaiku kéwan [[Vertebrata|nduwé balung mburi]] lan kéwan [[Invertebrata|tanpa balung mburi]].
 
* Kéwan sing nduwé balung mburi diarani [[Vertebrata]].
* Kewan tanpa balung mburi diarani [[Invertebrata]] utawa [[Invertebrata|Avertebrata]].
 
Kéwan uga diklasifikasiké miturut jinis [[pangananépangononé]].
 
* Kéwan sing pangananépangononé [[daging]] diarani kéwan [[karnivora]], contoné: [[asu]], [[kucing]], [[macan]]
* Kéwan sing pangananépangononé [[Tetanduran]] diarani kéwan [[herbivora]], contoné: [[wedhus]], [[jaran]]
* Kéwan sing pangananépangononé daging lan tetanduran diarani kéwan [[omnivora]].
* Kéwan sing pangananépangononé [[srangga]] diarani kéwan [[insektivora]].
 
== Sato Kéwan ==
* [[Asu]], utawa ing basa krama diarani '''segawon''', kalebu bangsané [[karnivora]] lan kulawargané [[mamalia]], ''canidae''.
* [[Banyak]], utawa ing [[Basa Indonésia]] diarani '''Angsa''' kalebu keluwargané [[manuk]], lan sub-keluwarga [[anatidae]].
* [[Babi]], kuwiiku sajinis [[sato kewan|kéwan]] [[ungulata]] sing moncongé dawa lan irungé lèpèr lan arupa kéwan sing asal asliné saka [[Eurasia]].
* [[Bèbèk]], uga dikenal kanthi sesebutan [[itik]] ing [[basa Indonésia]]
* [[Cacing]], yaiku [[kéwan]] cilik, kang ora nduwé [[sikil]], awaké bunder, trepes dawa lan ora ana [[tangan]]é.
* [[Gajah]], yaiku [[mamalia]] lan arupa [[kéwan dharat]] paling gedhé ing [[Bumi|donya]].
* [[Garengpung]], utawa '''Gongpérét''' yakuwiyaiku sato kéwan sing nduwèni swara sing khas lan biasané metu ing akiré [[mangsa udan]].
* [[Iwak]], yaiku sawijining kéwan sing uripé ana ing banyu.
* [[Jangkrik]]
63.227

besutan