Mozilla Firefox

panjlajah wèb

Mozilla Firefox (asliné jeneng Phoenix banjur dikenal minangka Mozilla Firebird) iku panjlajah wèb antar-platform gratis kang dikembangaké déning Yayasan Mozilla lan atusan sukarelawan. Versi 3.0 dirilis ing tanggal 17 Juni 2008.

Mozilla Firefox
Mozilla Firefox wordmark
Mozilla Firefox 89.0 ing Arch Linux.
PerancangMozilla Corporation
PangembangMozilla Corporation / Mozilla Foundation
Rilis pisanan4 Novèmber 2004 (2004-11-04)
Versi rilis terbaru127.0.2 / Juni 25, 2024; 6 dina kapungkur (2024-06-25)
Basa pamrogramanC++, JavaScript,[2][3] CSS,[4][5] XUL, XBL
Sistem operasiWindows
Mac OS X
Linux
BSD
Solaris
OpenSolaris
GNU
BasaMultibasa
Status pengembanganAktif
JenisPanjlajah wèb
LisènsiMozilla EULA untuk distribusi biner
Situs webhttp://www.mozilla.com/firefox/

Sadurungé rilis versi 1.0-nya tanggal 9 November 2004, Firefox wis olèh atur sapala kang apik banget saka pihak médhia, kalebu saka Forbes lan Wall Street Journal.[6][7] Kanthi punjul 5 yuta download sajeroning 12 dina pisanan rilisé lan 6 yuta nganti 24 November 2004, Firefox 1.0 minangka salah siji piranti alus gratis, sumber-kabuka (open-source) kang paling akèh dipigunakaké déning naraguna omahan.[8]

Liwat Firefox, Yayasan Mozilla duwé angkah arep ngembangaké sawijining browser wèb kang cilik, rikat, simpel, lan gampang dikembangaké (kapisah saka Mozilla Suite kang luwih gedhé). Firefox wis dadi fokus utama perkembangan Mozilla bebarengan karo client e-mail Mozilla Thunderbird, lan wis nggantèkaké Mozilla Suite minangka rilis browser resmi Yayasan Mozilla.

Vèrsi 2.0 diluncuraké tanggal 24 Oktober 2006. Ing vèrsi 2.0 ini, Mozilla duwé bug (kakurangan) ya iku bakal "crash" yèn mbuka web page (kaca Wèb) kang gedhé banget lan duwé JavaScript, nanging bab iki wis didandani.[9]

Prastawa

besut
  • Versi 3.0 kang diluncuraké 17 Juni 2008 minangka vèrsi pisanan kang njurung antarmuka Basa Indonésia.
  • Mozilla Firefox Sentuh Angka Download 1 Miliar [10]

Uga delengen

besut
  • Netscape Navigator, browser Mozilla Firefox digagas dhedhasar browser iki.
  • Internet Explorer, browser kanthi naraguna paling akèh wektu iki.
  • Opera, browser multiplatform saka personal computer nganti PDA kang ènthèng lan rikat.

Réferènsi

besut

Cathetan sikil

besut
  1. "Releases/Priority Ranking". MozillaWiki. Dibukak ing 2009-09-21.
  2. "Mozilla Firefox code analysis". Ohloh. 2010-04-02. Diarsip saka sing asli ing 2010-07-22. Dibukak ing 2010-04-02.
  3. "Firefox's addons are written in JavaScript". Rietta.com. Dibukak ing 2009-12-19.
  4. "Firefox uses an "html.css" stylesheet for default rendering styles". Davidwalsh.name. Dibukak ing 2009-12-19.
  5. "The Firefox addon, Stylish takes advantage of Firefox's CSS rendering to change the appearance of Firefox". Userstyles.org. Dibukak ing 2009-12-19.
  6. http://www.forbes.com/2004/09/29/cx_ah_0929tentech.html?partner=tentech_newsletter
  7. http://ptech.wsj.com/archive/ptech-20040916.html
  8. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2005-06-28. Dibukak ing 2011-02-09.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  9. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2008-03-21. Dibukak ing 2011-02-09.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  10. http://digg.com/people/Mozilla_Firefox_Sentuh_Angka_Download_1_Miliar_1_Billion

Pranala njaba

besut