Naraguna:Kundewi/Appa

Appa yaiku salah sawijining karakter fiktif kang ana ing serial animasi telvisi Nickelodeon kanthi irah-irahan Avatar<i id="mwCg">: The Legend of Aang</i> . Ing seri kasebut, Appa mujudaké siji-sijiné bison sing isa miber kang isih urip. Swarane ing televisi diisi déning Dee Bradley Baker . Bagéyan tambahan ing DVD, kang nggawé serial kasebut, Michael Dante DiMartino lan Bryan Konietzko, nggambaraké yèn Appa kuwi gabungan saka kéwan banthèng / bison lan manatee . [1] Akèh episodé kang nuduhaké Appa seneng mangani damèn.

Ringkesan Garis CaritaBesut

kiri|jmpl|240x240px| Appa lan Aang nalika lagi sepisanan ketemu.

Jaman EnomBesut

Ing episode "Dina Ilangé Appa", ana babagan kang nyaritakaké cilikané Appa. Wektu iku sepisanan dhèwèké ketemu karo Aang. Dicaritakaké yèn bison mabur kuwi senadyan ta isih cilik nanging uwis bisa mabur. Ibuné Appa ndhawuhi para anaké supaya mudhun nemoni para pandhita enom kang bakal dadi kanca salawasé urip. Ing episode kasebut, ora dijlèntrèhaké hubungan kaum pengembara udara karo bison kang bisa mabur; mung dimangertèni yèn para bison kang bisa mbur raket banget karo kaum pengendali udara lan jurus pengendalian udara. Nalika Appa medhun nemoni Aang, dhèwèké banjur nawani Appa apel. Amarga Aang mangertèni yèn kéwan kuwi seneng karo apel, banjur diwènèhi jeneng "Appa" kang asalé saka tembung "apel". [2] Sawisé kedadéyan kuwi kekaroné dadi kanca raket. Kasunyatan ngenani karaketan Appa karo Aang digambaraké ing èpisodé "Dina Ilangé Appa". [[Kategori:Kaca sing nganggo sintaksis gambar lawas]]

  1. Bryan Konietzko and Michael Dante DiMartino. (2006, 2006-09-19). Book 1: Water, Box Set [DVD].
  2. "Appa's Lost Days". Director: Giancarlo Volpe; Writer: Elizabeth Welch Ehasz. Avatar: The Legend of Aang. Nickelodeon. 2006-10-12. No. 16, season 2.