Nyi Tjondro Lukito

Nyi Tjondro Lukito (Jawa: ꦚꦶꦕꦺꦴꦤ꧀ꦢꦿꦭꦸꦏꦶꦠ;​ lair ing Sléman, Yogyakarta, 23 April 1920 – tilar donya ing Jakarta, Nopèmber 1997 kanthi yuswa 77 taun) lair wonten Dhusun Pogung, Sléman mawi asma alitipun Turah. Amargi Lurah Sumbogo ingkang nggatosaken bakat kawasisan Turah wontening babagan karawitan kaliyan suwanten ingkang saé mila dipunbiyantu supados kagulawenthah wonten ing dalemipun KRT Joyodipuro sawetan kraton Ngayogyakarta. Tahun 1937 palakrami kaliyan Ki Tjondro Lukito satemah katimbalan Nyi Tjondro Lukito. Séda ing wulan Novèmber taun 1997. Sadèrèngipun séda piyambakipun sampun kathah damel wangsalan macapat sinambi maringi piwucalan sindhèn dhumateng génerasi mudha. Nyi Tjondro Lukito punika dados salah satunggaling sindhèn ingkang kondhang nalika jaman Présidhèn Soekarno.

Nyi Tjondro Lukito
Tjondro1.jpg
Samak album Uler Kambang Kutut Manggung déning Nyi Tjondro Lukito
Lair23 April 1920
Indonésia Sléman, Dhaérah Istiméwa Yogyakarta, Indonésia
PatiNovember 1997
PakaryanSindhèn

Pranala njabaBesut