Olahan Wétan Tengah

Masakan Wétan Tengah utawa masakan Asia Kulon iku salah sawijining jinis olahan kalebu masakan Arab, Iran, Israel, Asiria, Azerbaijan, Armenia, Georgia, Kurdi, Siprus lan masakan Turki . Ing 2017, Masakan Timur Tengah dilaporake minangka salah sawijining masakan etnik paling populer lan paling cepet ing AS . [1] Bahan-bahan umum kalebu zaitun lan minyak zaitun, pitas, madu, wiji wijen, kurma, [2] sumac, kacang buncis, mint, beras lan peterseli, lan panganan sing populer kalebu kebab, dolma, falafel, baklava, yogurt, donor kebab, shawarma lan mulukhiyah .

A variety of foods on a sectioned plate
Dadi ing restoran Yerusalem kalebu falafel, hummus, lan salad
A large, round tray with a variety of small dishes
Meze minangka pilihan saka sajian cilik sing disedhiyakake karo omben-omben alkohol, minangka kursus utawa minangka panganan pembuka ing negara-negara Arab, negara-negara Turki, lan Iran .

ReferensiBesut

  1. "How Middle Eastern Cuisine Became The 'It' Food Of 2017". The RushOrder Blog (ing basa Inggris). 2017-12-05. Diarsip saka sing asli ing 2017-12-14. Dibukak ing 2017-12-14.
  2. "The Middle East: Background & History". Diarsip saka sing asli ing 26 May 2017. Dibukak ing 20 November 2014.