Ortac

Ortac iku siji pulo cilik (islet) kang ora ana sing ndunungi, dumunung kurang luwih 5 km kuloné pasisir Alderney, cedhak pulo Burhou. Ukurané udakara 50 nganti 70 mèter.

Ortac saka kadohan, dideleng saka ferry. Alderney ing mburiné.

A.H. Ewen nduga yèn jeneng Ortac iku tegesé "karang gedhé pinggiré" (large rock at the edge) saka basa Norman Or (pinggir) lan Etac (tumpukan / Stack). Alexander Deschamps mratélakaké yèn wong Perancis disik meruhi pulo iku minangka susuhé manuk garudha.

RujukanBesut

  • Channel Islets - Victor Coysh


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey:   Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney |   Guernsey |   Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets