Casquets

Les Casquets utawa Casquets, (49°43.′4″N 2°22.′7″W / 49.71778°N 2.36861°W / 49.71778; -2.36861) iku siji golongan pulo karang cilik-cilik, watara 13 km lor-kulon Alderney lan minangka péranganing pagunungan watu wedhi sajeroning segara. Pérangan liya kang muncul ing lumahing segara ya iku wujud pulo cilik Burhou lan Ortac. Sethithik banget tetuwuhan kang urip ing pulo iki. Asalé jeneng pulo iki miturut téyori ana telung warna, ya iku: asal saka basa Perancis cascade kang nyinggung bab lubèring (banyu segara) nalika pasang naik. Téyori liyané kang nyebutaké asal saka tembung casque kang tegesé watu kang wanguné kaya hèlm. Téyori katelu ya iku asal saka tembung "cas" (tugel) lan "quet" (watu). Sawijining péta tuwa (Leyland map) udakara taun 1640 mènèhi jeneng saka basa Latin, Casus Rupes (watu tugel), kang manawa paling cocog karo téyori katelu mau.[1].

Péta Kepuloan Kanal, nuduhaké lokasi Casquets

SajarahBesut

Akèh banget kapal kang kèrem utawa wreck ing saubengé pulo-pulo cilik iki, kang paling misuwur ya iku kalebu HMS Victory, kèrem taun 1744 lan SS Stella taun 1899. Kapal Ievoli Sun kèrem taun 2000. Conto kang paling anyar ya iku kèremé Kleine Familie ing taun 2006 [2], lan isih di invèstigasi déning BEAmer, siji Badan ing Perancis kang kajibah bab kacilakan ing segara.

RéferènsiBesut

  1. Alderney Place Names, Royston Raymond, 1999 Alderney ISBN 0-9537127-0-2
  2. BBC News Warta saka BBC News

Pranala njabaBesut

GladriBesut


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey:   Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney |   Guernsey |   Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets