Kep Kanal.png

Kapuloan Kanal dumadi saka saklompok pulo ing lepas pasisir Normandia, Perancis, ing Selat Inggris. Kapuloan iki dumadi saka loro bailiwick (sajinis laladan kakuwasan): Guernsey lan Jersey.

Kapuloan Kanal minangka dependensi makutha Britania, nanging dudu péranganing nagara iku.


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey: Flag of Jersey.svg Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney | Flag of Guernsey.svg Guernsey | Flag of Sark.svg Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets