Tuduhaké menu pokok
Peta Bailiwck Guernsey. Alderney dumunung ing sisih lor-wétan.

Alderney (basa Perancis: Aurigny, Auregnais: Aoeur'gny) iku pulo gedhé dhéwé katelu ing Kapuloan Channel kang dumunung ing Selat Inggris. Pulo iki minangka péranganing bailiwick Guernsey, siji dependensi makutha Britania Raya. Dawané pulo iki 5 km lan ambané 3 km. Jarak Pulo Alderney watara 16 km saka Cap de la Hague ing Ujung Cotentin, Normandia, Perancis; 32 km saka Guernsey; lan 97 km saka Inggris. Dibandingké karo pulo-pulo liyané ing Kapuloan Kanal, Alderney kang paling cedhak karo Perancis utawa Inggris.

DhémografiBesut

Cacahé kang ndunungi Alderney nganti 2.400 jiwa; lan kanthi tradhisional dijuluki lapin, dhedhasar cacahing truwèlu kang manggon ing pulo mau.

Sawisé basa Perancis wis ora dadi basa resmi, ya iku wiwit taun 1966, kang ndunungi kana saiki ora migunakaké basa iku manèh.

Pranala njabaBesut