Oscar and Lucinda (filem)

Oscar and Lucinda inggih punika filem sandhiwara romantis saking Inggris-Amérikah Sarékat-Australia ingkang dipundamel taun 1997. Filem punika dipunsutradarani Gillian Armstrong, dhedhasar skénario anggitanipun Laura Jones, dipunangkat saking novèl sesirah Oscar and Lucinda (1988) anggitanipun Peter Carey, ingkang naté nampèni bebungah Booker Prize. Ingkang maragani filem punika antawisipun Cate Blanchett, Ralph Fiennes, Ciarán Hinds, lan Tom Wilkinson.[2] Surya Maret 1998, filem niki masuk nominasi dalam Academy Awards untuk kategori Best Costume Design. Oscar and Lucinda dirilis pada tanggal 31 Dhésèmber 1997.[3]

Oscar and Lucinda
Theatrical release poster
DisutradaraniGillian Armstrong
DiprodhuseriRobin Dalton
Timothy White
Mark Turnbull
DiskénariyoniLaura Jones
AdhedhasarOscar and Lucinda
by Peter Carey
Dibintangi
DinaratoriGeoffrey Rush
DimusikiThomas Newman
SinématografiGeoffrey Simpson
Dibesut déningNicholas Beaumon
Perusahaan
prodhuksi
AFFC
Dalton Films
Meridian Films
Dibabar déningFox Searchlight Pictures
Tanggal metu
31 December 1997
Suwéné
132 menit
NagaraAmérikah Sarékat
Ostrali
Inggris
BasaBasa Inggris
Basa Prancis
RantamanA$16 yuta
Kalarisan$4,953,510[1]

Ingkang maragani besut

Latar wingking besut

Pamundhutan gambar filem punika kacakaken ing Sydney Glebe, Randwick, lan New South Wales. Jejer (adhégan) ugi kapundhut wonten Hobart, Tasmania, ugi panggènan sanès ing Cornwall, kilèn-kidulipun Inggris.

Musik pangiring kanggé filem Oscar and Lucinda punika dipunbabar déning CBS Masterworks Records surya 9 Dhésèmber 1997 ing Australia lan Amérikah Sarékat. Wondéne juru rekam dipunayahi déning Thomas Newman lan Bruckner Orchestra, ing Paramount Scoring Stage dan The Village Recorder, Los Angeles, California surya 9 dumugi 30 Juni 1997.[4][5]

Box office besut

Oscar and Lucinda kasil ngempalaken arta $1,768,946 ing box office Australia,[6] sami kémawon kaliyan $2,458,835 ing taun 2009. Arta dipunkempalaken $4,953,510 saking Amérikah Sarékat, Australia, Inggris, lan Jerman.[7]

Oscar and Lucinda nampi pangalembana saking sagung pamirsa lan juru kritik, kanthi biji 66/100 kados ingkang kacathet déning di Metacritic[8] lan Rotten Tomatoes.[9][10]

Bebungah besut

Group Bebungah Panampi Kasil
70th Academy Awards Academy Award for Best Costume Design Janet Patterson Nominasi
AACTA Awards Best Achievement in Cinematography Geoffrey Simpson Menang
Best Achievement in Costume Design Janet Patterson Menang
Best Achievement in Production Design Luciana Arrighi Menang
Best Achievement in Sound Andrew Plain

Gethin Creagh
Ben Osmo

Menang
Best Original Music Score Thomas Newman Menang
Best Actress Cate Blanchett Nominasi
Best Adapted Screenplay Laura Jones Nominasi
Chicago Film Critics Association Awards Most Promising Actress Cate Blanchett Nominasi
San Diego Film Festival Best Cinematography Geoffrey Simpson Menang
Motion Picture Sound Editors Best Sound Editing Thomas Newman Nominasi
Australian Screen Sound Guild Best Achievement in Dialogue Editing for a Feature Film Libby Villa

Wayne Pashley

Menang
Best Achievement in Mixing for a Feature Film Gethin Creagh

Martin Oswin

Menang
Film Critics Circle of Australia Awards Best Cinematography Geoffrey Simpson Menang
Best Actress Cate Blanchett Nominasi
Best Music Score Thomas Newman Nominasi

Ugi pirsani besut

Rujukan besut

  1. "Oscar and Lucinda (1997) – Box office / business". IMDb. Dibukak ing 29 November 2015.
  2. "Oscar and Lucinda (1997)". IMDb. Amazon.com. Retrieved 23 August 2013.
  3. (4 September 1998). "Interview with Gillian Armstrong" Archived 2013-01-12 at Archive.is. Signis.net. Retrieved 17 November 2012.
  4. "Oscar And Lucinda Soundtrack CD". cduniverse.com. Dibukak ing 29 November 2015.
  5. "Oscar And Lucinda-Soundtrack details-SoundtrackCollector.com". soundtrackcollector.com. Dibukak ing 29 November 2015.
  6. "Film Victoria – Australian Films at the Australian Box Office" Archived 2011-02-18 at the Wayback Machine.. Retrieved 23 August 2013.
  7. "Oscar and Lucinda (1997) – Box office / business". IMDb. Dibukak ing 29 November 2015.
  8. "Oscar and Lucinda Reviews". Metacritic. Dibukak ing January 22, 2017.
  9. "Oscar and Lucinda (1997)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing January 22, 2017.
  10. http://www.imdb.com/title/tt0119843/awards?ref_=tt_ql_4

Pranala njawi besut