Sri Susuhunan Pakubuwana II utawi Radèn Mas Prabasuyasa (miyos ing Kartasura, 8 Dhésèmber 1711 – séda ing Surakarta, 20 Dhésèmber 1749 kanthi yuswa 38 taun) inggih punika raja trah Mataram ingkang kaping pisan wonten ing kraton Surakarta. Piyambakipun ingkang miyasa kraton Surakarta kanggé nggantosaken kraton Kartasura.

Priksani ugiBesut


Dipunrumiyini
déning:
Amangkurat IV
Raja Kasunanan Kartasura
1726 - 1742
Dipunlajengaken
déning:
boten wonten
Dipunrumiyini
déning:
boten wonten
Raja Kasunanan Surakarta
1745 - 1749
Dipunlajengaken
déning:
Pakubuwana III