Papan Anggegana Internasional Adisumarmo

Papan Anggegana Internasional Adisumarmo (SOC/WRSQ) ya iku papan anggegana internasional kang ngladèni Kutha Surakarta, Jawa Tengah kang dioperasèkaké déning PT (Persero) Angkasa Pura I.

Papan Anggegana Internasional Adisumarmo

ڤاڤن اڠڬڬانا انترناسيونل اديسومرمو
Barkas:AdiSumarmoLogo.png
AdiSumarmoInterior.jpg
Ringkesan
Jinis papan anggeganaPublik
Kang nglakokakéPT Angkasa Pura I
NgladèniSurakarta (Solo Raya) lan Boyolali
PernahNgemplak, Boyolali, Jawa Tengah, Indonesia
Élevasi MISLS419 ft / 128 m
Situs wèbwww.adisumarmo-airport.com
Peta
SOC kapernah ing Jawa
SOC
SOC
Lokasi Jawa
Sana playu
Ener Dawa Palumahan
ft m
08/26 8,530 2,600 Aspal
Statistik (2011)
Penumpang1,195,812
Pergerakan pesawat16,872
Kargo3,154,273

Papan Anggegana iki ngladèni pamaburan Garuda, Sriwijaya Air, Lion Air, lan Batavia Air kanggo pamaburan Jakarta-Sala Lunga Bali, Indonesia Air Transport kanggo penerbangan Sala-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Pontianak, Trigana Air Service kanggo penerbangan Sala-Banjarmasin Lunga Mulih lan konekting marang Balikpapan lan Berau, Sala-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Ketapang lan Pontianak, Silk Air kanggo penerbangan Sala-Singapura Lunga Mulih sarta Air Asia Kanggo penerbangan Sala-Kuala Lumpur, Saliyané penerbangan langsung marang Mekah utawa Jeddah, Arab Saudi amarga Sala dadi kutha embarkasi Haji kanggo wewengkon Jawa Tengah lan DIY.Kaya ta papan anggegana liyané, papan anggegana Adisumarmo iki ana ing njaba kutha Sala tepate ing Ngemplak, Boyolali. Papan Anggegana iki uga duwé fungsi dadi pangkalan TNI AU

SajarahBesut

 
Panggon parkir Adi Sumarmo kang wujudé Gunungan

Papan Anggegana iki biyèn duwé jeneng Pangkalan Udara (Lanud) Panasan, amarga dunungé ing tlatah Panasan. Terus jenengé diowahi dadi Pangkalan Udara Adisumarmo maluni jeneng Adi Sumarmo (adhiné Agustinus Adisucipto)

Data-dataBesut

Data Papan AnggeganaBesut

  • Jarak saka Surakarta, 14 kilomèter
  • Koordinat 07°30´58"S, 110°45´25"E
  • Keduwuran 128 mèter
  • Jumlah terminal: 2 terminal penumpang, 2 terminal kargo, 11 papan parkir pesawat

Data Lapangan TerbangBesut

Runway 1: Heading 08/26, 2,600m (8,530 ft), 68/F/C/X/T, ILS, Lighting: PAPI

Fire Category VIII, Rescue and fire fighting Navigational Aids: VOR-DME, NDB Airfield Restrictions: Wide body ACFT 180 turn at the end of Runway

Fasilitas KargoBesut

Kapasitas 48tonnes (105.000 lbs), gudang jembare 574m² (6,178sq ft), kawasan berikat, hanya kargo domestik, karantina hewan, fasilitas keséhatan, peralatan X-ray, bahan mbebayani, GPU, sabuk berjalan kargo, lan kursi roda.

Maskapé lan tujuanBesut

Ngeti UgaBesut

Cithakan:Papan Anggegana di Indonesia


Cithakan:Solo-stub