Sugeng RawuhBesut

Sugeng rawuh, Mbak. :) Cahyo Ramadhani pirembagan 15 Mei 2016 04.09 (UTC)

Maturnuwun Dewi Desta (rembug) 29 Mèi 2016 07.16 (UTC)

Undhangan Wiki-latih ing Simpang Lima Gumul ana ing Kabupatèn KedhiriBesut

Halo @Dewi Desta:, Kula badhé maringi pawarta, menawi mangkih tabuh 13 Juli 2016, surya 15.30 ngathi lékas, ana Wiki-latih bab Komunitas Wiki Mrebawani Panggonipun ana ing sapuntèran Simpang Lima Gumul, Kabupatèn Kedhiri. Mugi-mugi njénengan sagéd ndhérék nggih.

Adhi Kurniawan rembugan 12 Juli 2016 06.15 (UTC)

Salam taklimBesut

Sugeng dalu, Mbak. Kadingaren, Mbak, katon mbesut artikel. :) Cahyo Ramadhani rembugan 13 Juli 2016 13.44 (UTC)

Sugeng dalu, Mas Cahyo. Ngapunten, nembe saget mbales. Alhamdulillaah nembe pikantuk akses internet ingkang sae. Injih, Mas Cahyo. Tanggal 13 Juli wingi wonten kopdar teng Simpang Lima Gumul Kedhiri. Dadose saget mbesut artikel, wonten akses internet ingkang sae, hehe. Menawi Mas Cahyo purun, nyuwun tulung kulo dipun paringi masukan damel penulisan kromo inggil kulo ingkang taksih berantakan :(

@Dewi Desta:, Kula dandosi, nggih. Satemené ingkang lepat namung sekedhik lan, kados limraipun, ngenani éjaan.

  1. saget -> saged
  2. kulo -> kula
  3. kromo -> krama
  4. berantakan = dèrèng tumata (belum teratur)

Saran kula, menawi nyerat artikel Mbak Dewi ngagem ngoko kémawon, déné menawi rembugan kados punika tembé ngagem krama. Kula ajeg kados punika adatipun. :) Cahyo Ramadhani rembugan 19 Juli 2016 12.26 (UTC)

Maturnuwun mas Cahyo. Ooh, mekaten. Injih mas Cahyo, maturnuwun :)

Pengumuman Informasi Kompetisi dan Komunitas Wikipedia Terbarukan untuk 15 Juli hingga 15 SeptemberBesut

Halo para Wikipedians Jawa,
Saya hendak memberi kabar bahwa komunitas Wiki Mrebawani akan berakhir pada 15 September 2016. Mulai 15 Juli hingga 15 September 2016, berlaku aturan baru sebagai berikut;
1. Membuat artikel rintisan baru sejumlah 150 buah.
Artikel yang sudah dibuat juga diakumulasikan kedalam jumlah 150 tersebut. Syarat dari Artikel Rintisan antara lain;

  • Minimal terdapa 2 rujukan.
  • Terdapat minimal 100 kata.
  • Harus memiliki gambar, interwiki, kategori, kotak info.

2. Artikel sempurna berjumlah 3 buah. Syarat dari Artikel sempurna:

  • Rujukan minimal 5 buah.
  • Tidak ada pranala rusak (Bertanda merah).
  • Minimum 300 kata.
  • Minimal memiliki 3 sub bab dengan urutan uraian pembuka dan isi
  • Harus memiliki gambar, interwiki, kategori, kotak info.

Artikel panjang ini terdiri dari 1 artikel HARUS BARU dan 2 artikel boleh mengembangkan dari artikel rintisan menjadi artikel sempurna.
Peserta dengan nilai tertinggi akan diberikan hadiah laptop.
Demikian pemberitahuan yang dapat Saya berikan Apabila membutuhkan bantuan atau hendak mengajukan pertanyaan, silahkan mengontak koordinator @Cahyo Ramadhani:, @Vincentius Gitiyarko:, atau Saya Adhi Kurniawan rembugan 15 Juli 2016 16.42 (UTC)

Halo mas Adhi. Terima kasih informasinya :)

Panumpukan Wiki MrebawaniBesut

Halo @Dewi Desta:,
Ing tabèl ngadhap iki uga artikel ingkang sampun njénengan dhamel. Sumangga lajeng diterusaké lan tetep sémangat nganthi panutupan surya 15 September 2016.

Angka Judhul Artikel Tembung Réferènsi Kategori Interwiki Wikifikasi Gambar Golongan
1 Angsle 36 9 1 1 1 0 -
2 Masjid Setana Gedhong 117 9 1 1 1 0 Rintisan
3 Masjid Agung Kutha Kediri 597 3 1 0 1 0 Rintisan
4 Alun-alun Kutha Kediri 178 2 1 0 1 0 Rintisan
5 PG Pesantren Baru Kutha Kediri 177 4 0 0 1 0 Rintisan
6 Kreteg Lawas Kutha Kadhiri 265 1 0 0 0 0 -
Jeneng Artikel Cacahé Tembung Rujukan Kategori Interwiki Wikifikasi Gambar Babak 15 Juli - 15 September

Semangat, nggih. Adhi Kurniawan rembugan 25 Juli 2016 12.35 (UTC)

Ampun kesupèn maringi tapak asma lan ményang parembug tiyang sing maringi rérembugBesut

Halo @Dewi Desta:,
Ampun kesupèn maringi tandha tapak asma <nowiki> Adhi Kurniawan rembugan 25 Juli 2016 12.52 (UTC)<nowiki> lan tindhak ményang kolom rembuk saka pangirim rembuka nggih. Adhi Kurniawan rembugan 25 Juli 2016 12.52 (UTC)

Halo mas Adhi

  • Tandha tapak asma lan ményang parembug tiyang sing maringi rérembug niku maksude pripun nggih?
  • Mas Adhi, kula taksih bingung damel kamus basa jawine, hihi ^^v
  • Lan ugi taksih bingung kaliyan cara nglebetaken gambar niku pripun? Maksudiun interwiki, kategori, lan kotak info niku napa nggih?
  • Ngapunten kathah sanget pitakonan kula (leres mboten nggih, basa kramanipun pertanyaan niku pitakonan? hehe)
  • ooh nggih, niki kula damel artikelipun dipun saranaken (kulo dereng mangertos basa krama saran niku napa, hehe) kaliyan mas Cahyo supaya kula damel basa jawi ngoko mawon. Blajar boso kramanipun damel parembugan mawon(leres kan nggih, kramanipun percakapan niku parembugan? hehe) :)

PG Pesantren Baru Kutha KediriBesut

Halo @Dewi Desta:, Mohon maaf saya ngga bisa bahasa Jawa, namun saya lihat Dewi kontribusinya cukup aktif, namun ada beberapa aktivitas dasar yang harusnya sudah bisa dibetulkan oleh panitia (@Adhi Kurniawan:, @BP90Vincentius:, @Cahyo_Ramadhani : <-- panitia bisa dibantu ngga? Peserta lumayan aktif, kalau sudah dibetulkan diawal jadi kesalahan tidak berlarut larut dibawa ke artikel selanjutnya) mulai dari kalimat pertama tebal, wikifisasi (lokasi dari artikel tersebut), pencantuman rujukan setiap habis kalimat, dan interwiki. Semangat yah, semoga menang. Siska.Doviana rembugan 8 Agustus 2016 11.55 (UTC)

Halo Kak @Siska.Doviana:, Iya Kak, nggak apa-apa. Oke Kak, saya coba hubungi panitia untuk hal-hal yang masih belum saya pahami. Hehe, iya Kak. Aaamiiin :D

Wulan Asia Wikipédia 2016Besut

Awit kawigatèné Panjenengan tumrap Wikipédia Jawa, Panjenengan diundhang mèlu Wulan Asia Wikipédia!

Wulan Asia Wikipédia iku iku besutandhing (edit-a-thon) sajeroning jaringan (online) sing duwé ancas ngundhakaké seserepan lan panampa ing antaraning bebrayan agung Wikipédia Asia. Lumaku sasuwéné wulan Novèmber 2016, abiprayaning Wulan Asia ing Wikipédia Jawa iki nedya ngundhakaké cacah lan mutu artikel-artikel Wikipédia sing ana sambung raketé karo nagara-nagara Asia. Taun kapungkur, punjul 7.000 artikel disumbangaké lumantar 43 basa sajeroning Wulan Asia Wikipédia.

Minangka pratandhaning pamitran antaraning brayan-brayan agung Wikipédia ing Asia, saben panyarta sing nggawé saorané Patang (4) artikel kanthi minangkani paugeran bakal nampa kertu pos Wikipédia sing dirancang mirunggan saka nagara-nagara jaban rangkah sing mèlu kridha iki.

Wikipédiawan lan Wikipédiawati sing kasil nggawé artikel paling akèh ing sawijining Wikipédia, kaya ta ing Wikipédia Jawa iki utawa Wikipédia basa liyané, ing samengko nedya diupasadani minangka "Duta Asia Wikipédia".

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 11.59 (UTC)

Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 11.59 (UTC)