Pecel iku panganan kang digawé saka janganan kang wis digodhog samatengé banjur didhahar nganggo sambel kacang. Kang kalebu janganan ing pecel ya iku kacang dawa utawa lanjaran, godhong pohung, cipir, godhong cikri, godhong bayem, kembang turi, sawi, kobis, wortel, lan cambah. Pecel racaké digawé lawuh nalika dhahar. Nalika dhahar, pecel luwih énak yèn didhahar bareng karo goréngan kaya déné krupuk utawa goréngan mendhoan.

Pecel
Pecel Hariadhi.JPG
Pecel sayur
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokjanganan lan bumbu kacang
Buku masakan: Pecel  Médhia: Pecel
Sega pecel ing tlaga Sarangan Kabupatèn Magetan Jawi Wètan

Carané nggawé pecelBesut

  • Janganan ijo-ijo kaya ta kacang dawa, godhong pohung, cipir, godhong cikri, godhong bayem, kembang turi , sawi, kobis, wortel, lan cambah dikumbah banjur digodhog saumuban banjur ditus.
  • banjur nggawé sambel kacang.

Carané nggawé sambel kacangBesut

  • bawang, trasi, uyah, kulit jeruk purut, lan kencur diuleg nganti alus.
  • banjur diwènèhi kacang gorèng lan gula Jawa mélu diuleg nganti alus uga.
  • wènèhi banyu sacukupé banjur diudheg.
  • banjur dicampurké karo godhong-godhongan ing dhuwur mau
  • pecel siyap didhahar