Peggy Whitson

Peggy Annette Whitson (lair 9 Fèbruari 1960; umur 62 taun) yaiku peneliti biokimia Amerika Sarekat sing diwenehi gelar sarjana biologi lan kimia saka Iowa Wesleyan College ing 1981 lan gelar doktor bidang biokimia saka Rice University ing 1985. Whitson menika wadon paling tuwa sing menyang angkasa lan ngenteke akeh wektu ing siji misi yaiku 288 dina dibandingke karo antariksawati liyane ing 56 taun.[1] Whitson menika wadon kapisan sing dadi ing Setatsiyun Antariksa Internasional ing 2008 lan ing 2017.

Peggy Annette Whitson
Antariksawati NASA
KabangsanAmerika Sarekat
StatusPensiun
Lair (1960-02-09) Fèbruari 9, 1960 (umur 62)
Mount Ayr, Iowa, AS
Pedamelan sanèsBiokimiawan
Alma materIowa Wesleyan University
Rice University
Èmblem misi50px 50px 52px 55px 48px 52px 50px 50px 58px 48px

ReferensiBesut

  Artikel ini berisi bahan berstatus domain umum dari situs web atau dokumen National Aeronautics and Space Administration.

  1. Edwin, Yoseph (05 September 2017). "5 Fakta tentang astronaut perempuan, Peggy Whitson". Beritagar. Dibukak ing 22 November 2017. Check date values in: |date= (pitulung)

Pranala jabaBesut