Pratélaning paguron dhuwur nagara ing Indonésia

Ing ngisor iki pratélan pawiyatan luhur negri ing Indonésia, ing sangisoré pengelolaan Departemen Pendidikan Nasional. Pratélan iki ora nyakup pawiyatan luhur kaagamaan sing dumunung ing sangisoré pengelolaan Departemen Agama lan pawiyatan luhur kadinasan sing dikelola déning Departemen/Kamentrian utawa Lembaga Pamaréntah Non Departemen liyané.

Miturut Undhang-undhang Nomer 20 Tahun 2003 ngenani Sistem Pendhidhikan Nasional, pawiyatan luhur bisa awangun Universitas, Institut, Sekolah Tinggi, Politèknik, utawa Akadhemi.

Cithakan:Indonésia/TOC

SumatraBesut

AcèhBesut

Sumatra LorBesut

Sumatra KulonBesut

RiauBesut

Kapuloan RiauBesut

JambiBesut

BengkuluBesut

Sumatra KidulBesut

LampungBesut

Bangka BelitungBesut

JawaBesut

BantenBesut

JakartaBesut

Jawa KulonBesut

Jawa TengahBesut

Daerah Istimewa YogyakartaBesut

Jawa WétanBesut

Nusa TenggaraBesut

BaliBesut

Nusa Tenggara KulonBesut

Nusa Tenggara WétanBesut

KalimantanBesut

Kalimantan KulonBesut

  • Universitas Tanjungpura, Pontianak
  • Politèknik Negri Pontianak, Pontianak
  • Sekolah Tinggi Agama Islam Negri, Pontianak
  • Politèknik Keséhatan Kementerian Keséhatan, Pontianak
  • Politèknik Terpikat Sambas
  • Politèknik Tonggak Equator
  • Politèknik Ketapang
  • Politèknik Tunas Bangsa

Kalimantan TengahBesut

Kalimantan KidulBesut

Kalimantan WétanBesut

SulawesiBesut

Sulawesi LorBesut

GorontaloBesut

Sulawesi TengahBesut

Sulawesi KidulBesut

Sulawesi TenggaraBesut

Maluku dan PapuaBesut

MalukuBesut

Maluku LorBesut

PapuaBesut

Papua KulonBesut