Universitas Udayana

Universitas Udayana, disingkat Unud, ya iku perguruan tinggi nagari ing Bali, Indonésia, kang wiwit madeg 29 September 1962. Rektor kang mimpin wiwit taun 2009-2014 ya iku Prof. Dr. dr. I Made Bakta, SpPD (KHOM).

Universitas Udayana
Logo-unud.png
Diadegaké29 September 1962
JenisUniversitas Negeri ing Indonésia
MottoTakitakining Sewaka Guna Widya
RèktorProf.Dr. dr. I Made Bakta, SpPD (KHOM)
Kampussub Urban
LokasiBukit Jimbaran-BadungDenpasar, Bali, Indonésia
Telepon+62-361-701954
Warnabiru
Situs webwww.unud.ac.id

SajarahBesut

Cikal bakal Unud ya iku ana ing Fakultas Sastra Udayana cabang Universitas Airlangga kang diresmekake déning P. J. M. Presidhén Républik Indonésia panjenengané Ir. Soekarno, lan dibikak déning panjenengané J. M. Mantri P.P sarta K. Prof. DR. Priyono ing tanggal 29 September 1958 kanthi tanda Prasasti kang ana ing Fakultas Sastra Jalan Nias Denpasar. Universitas Udayana kanthi sah wiwit ngadeg tanggal 17 Agustus 1962 lan dadi salah sijiné perguruan tinggi nagari tuwa dhéwé kamng dumunung ana ing tlatah laladan Provinsi Bali. Banjur biyèn tanggal 29 September 1958 ing Bali uga ngadeg Fakultas kanthi jeneng Fakultas Sastra Udayana salah sijiné cabang Universitas Airlangga Surabaya. Fakultas Sastra Udayana didadèkaké slaha jisiné Fakultas kang ana ing Udayana dadi bibit kawit kang adidasar Surat Dudutan Mantri PTIPNo.104/1962, tanggal 9 Agustus 1962, Universitas Udayana kanthi syah madeg ing tanggal tanggal 17 Agustus 1962. Tetapi olèh karena hari lair Universitas Udayana tiba bersamaan dengan hari Proklamasi Kemerdekaan Républik Indonésia déning parayaan Hari Ulang Taun Universitas dialihake dadi tanggal 29 September kanthi juouk tanggal pesermiané Fakutlas Sastra Kang madeg wiwit taun 1958,[1].

FakultasBesut

Universitas Udayana Ndhuweni 12 fakultas:

 

Program Pasca SarjanaBesut

Program Pasca sarjana wiwit madeg ing tanggal 6 Oktober 1992, kanthi dipertandhani Program Studi Magister Linguistik kanthi dhasar Surat Kaputusan Direktur Jenderal Pendidikan Tinggi Nomor 431/Dikti Kep/1992, tanggal 6 Oktober 1992. lan duwé program Pascasarjana thuladha:

 

Terusan Prog. Magister (S2)

Saben Fakultas Ndhuweni fakultas lan jurusan kang anurapawrna ya iku:

  • Fakultas Sastra, warna putih.
  • Fakultas Kedhokteran, warna ijo.
  • Fakultas Hukum, warna abang.
  • Fakultas Teknik, warna ireng.
  • Fakultas Ékonomi, warna oranye.
  • Fakultas Pertanian, warna soklat.
  • Fakultas Perternakan, warna ungu tuwa.
  • Fakultas Matematika lan Ilmu Pengetahuan Alam, warna pérak .
  • Fakultas Kedhokteran Hewan, warna ungu enom.
  • Fakultas Teknologi Pertanian, warna ijo enom.
  • Fakultas Pariwisata, abang enom.
  • Fakultas Ilmu Sosial lan Ilmu Pulitik, abang marun.
  • Program Pascasarjana, warna biru toska.

Hymme UdayanaBesut

Pujastuti Kehadapan Tuhan Maha Esa
Udayana Kau Ksatria Kusuma Nagara
Kami Kau berikan Pusaka Widya Maha Merta
Kuberjanji Setiakan mengabdikan Darma-Mu
Udayana Jayalah Kau, Dipersada Bu Pertiwi
Udayana Megahlah Kau Untuk Indonesia Raya

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut