Qamishli (Arab: القامشلي‎‎, Kurdhi: Qamişlo‎, Syriac: ܒܝܬ ܙܠܝ̈ܢ‎, salin aksara Bēṯ Zālīn, lit. 'House of Reeds' or Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value).), ya iku salah sawijining kutha ing Suriah kang dunungé ana ing pérangan lor-wétan, ana ing tapal watesé Suriah karo Turki. Kutha iki jéjéran karo Nusaybin, salah sawijining kutha ing Turki, lan cedhak karo Irak. Miturut sènsus ing taun 2004, Qamishli nduwé gunggung cacah wong 184.231.[1] Qamishli iku prenahé udakara 680 kilometres (420 mi) lor-wétané kutha Damaskus.[2]

Qamishli
القامشلي
Syriac: ܒܝܬ ܙܠܝ̈ܢ‎, salin aksara Bēṯ Zālīn
Kurdhi: Qamişlo
Kutha
Kamishly view.jpg
Qamishli kapernah ing Syria
Qamishli
Qamishli
Location of Qamishli in Syria
Koordhinat: 37°03′N 41°13′E / 37.05°N 41.22°E / 37.05; 41.22
Nagara Suriah
Kagubernuran Suriahal-Hasakah
Dhistrik ing SuriahQamishli
SubdhistrikQamishli
{{{Diyasa}}}1926
Élepasi455 m (1,493 ft)
Cacah warga (2004)[1]184.231
Zona wektuEET (UTC+2)
 • Usum panas (DST)EEST (UTC+3)
Kodhe laladan+963 52
GeocodeC4564
Situs wèbhttp://www.kamishli.com

RujukanBesut

  1. a b "2004 Census Data for Nahiya Qamishli" (in Arab). Syrian Central Bureau of Statistics. Retrieved 15 October 2015. Also available in English: UN OCHA. "2004 Census Data". Humanitarian Data Exchange. Retrieved 4 December 2015.
  2. Zurutuza, Carlos. "Syria's first Kurdish-language newspaper." (Archive) Al Jazeera. 18 October 2013. Retrieved on 22 October 2013.