Qory Sandioriva[1] (lair ing Jakarta, 17 Agustus 1991; umur 29 taun) iku Putri Indonésia 2009[2]. Qory direncanakaké bakal makili Indonésia ing ajang Miss Universe 2010.

Qory Sandioriva
Jeneng liyaQary Sandioriva[1]
PakaryanMahasiswa, Putri Indonésia 2009
Taun aktif2009 - saiki

PendhidhikanBesut

Wiwit 2009, Qory sinau ing studi jurusan Sastra Prancis FIB Universitas Indonésia. Sadurungé, Qory lulusan saka SMA Al-Azhar 1 Jakarta.

PrestasiBesut

  • Juara 1 vocal & band Al-Azhar Indonésia
  • Juara 1 fighting pencak silat

Putri Indonésia 2009Besut

Qory iku wakil saka Provinsi Nanggroe Acèh Darussalam.

Kontroversi jilbabBesut

Ing wengi grand final pamilihan, Qory ngetokaké pratélan sing micu kontroversi nalika njawab pitakonan saka pranata cara Charles Bonar Sirait ngenani tampil béda tanpa jilbab kaya lumrahé kontèstan-kontèstan asal Acèh sadurungé. Qory mratélakaké wis nampa idin saka Pamaréntah Provinsi Acèh kanggo bab iku.[3] Pratélan mau banjur ditafsiraké déning sapérangan masarakat yèn Qory wis nyopot jilbabé amarga mèlu pamilihan Putri Indonésia 2009, saéngga micu kontroversi ngenani kepantesané. Sajeroning konferènsi pers sawisé acara, Qory njawab pitakonan wartawan lan mratélakaké yèn Qory pancèn sadurungé ora nganggo jilbab ing saben dinané.[4]

Cathetan sikil lan referensiBesut

  1. a b Sajeroning sawetara publikasi ditulis "Qary Sandioriva", nanging tetep dipocapaké kanthi lafal "Qory".
  2. Qory Sandioriva asal Aceh, Puteri Indonésia 2009
  3. Puteri Indonésia 2009 Ngaku Lepas Jilbab Demi Rambut
  4. Puteri Indonésia 2009 Berbohong Soal Jilbab?

Pranala njabaBesut


Kang sadurungé
Zivanna Letisha Siregar
Putri Indonésia
2009
Kang sawisé
Sedang menjabat
Kang sadurungé
Zivanna Letisha Siregar
Miss Indonésia Universe
2010
Kang sawisé
Sedang menjabat


Cithakan:Kontes Kecantikan Indonésia