Tuduhaké menu pokok

Ir. Rachmat Nadi Witoelar Kartaadipoetra, kerep diundang Rachmat Witoelar (diwaca Rahmat Witular lair ing Tasikmalaya, Jawa Barat, 2 Juni 1941; umur 78 taun).[1] Rachmat Witoelar iku Mantri Nagara Lingkungan Hidup ing Kabinet Indonésia Bersatu.[1] Rachmat Wotoelar iku lulusan saka SMA Kolese Kanisius.[1] Rachmat Witoelar ngrampungaké pendhidhikan sarjanané ing Jurusan Teknik Arsitektur, Institut Teknologi Bandung nalika taun 1970.[1] Rachmat Witoelar iku mas saka Wimar Witoelar.[1] Rachmat Witoelar nikah karo wong wadon kang jenengé Erna Witoelar.[1] Jeneng asliné Erna Witoelar ya iku Erna Anastasia.[1] Erna Wiitoelar iku uga mantan Mantri Indonésia.[1] Saliyané dadi mantri Rachmat Witoelar uga dadi presenter acara tivi lan uga mantan juru bicara Présidhèn Indonésia kang kaping papat ya iku Abdurahman Wahid.[1] Rachmat Witoelar dadi mantri Nagara Lingkungan Hidup nggantekaké Nabiel Makarim.[1] Rachmat Witoelar iku mantan Sekjen DPP Golkar.[2]

Rachmat Witoelar
Rachmat witoelar.jpg
Mantri Nagara Lingkungan Hidup Republik Indonesia 7
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéNabiel Makarim
Kang sawiséGusti Muhammad Hatta
Rerincèn dhiri
Lair (1941-06-02) Juni 2, 1941 (umur 78)
Indonésia Tasikmalaya, Jawa Barat, Indonésia
BangsaIndonésia
AlmamaterInstitut Teknologi Bandung

Rachmat iku Alumni SMA Kanisius Jakarta nalika taun 1961, SMP Van Lith Jakarta nalika taun 1958, lan Lagere School, Voorburg Walanda 1955.[1] Rachmat nerangaké yèn dhèwèké kerep gepok senggol karo masalah lingkungan hidup nalika isih dadi anggota Komisi V lan VI DPR.[1] Saliyané iku, Rachmat Witoelar uga kerep nekani diskusi lan seminar lingkungan nganti ing jaban rangkah.[1] Bojoné ya iku Erna Witoelar uga aktif ing masalah lingkungan kalebu dadi panitia World Summit on Sustainable Development (WSSD) nalika taun 2002 ing Johannesburg.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)