Tuduhaké menu pokok
Rajiv Gandhi
'राजीव गान्धी
Periode Jabatan: 31 Oktober 19842 Dhésèmber 1989
Nggantosaken: Indira Gandhi
Kagantosaken: V. P. Singh
Wiyosan: 20 Agustus 1944,
Mumbai, MH
Pulitik India: Konggrès I
Séda: 21 Mèi 1991,
Sriperumbudur, TN

Rajiv Ratna Gandhi (basa Hindi:राजीव गान्धी, dipunlafalaken: / raːdʒiːv gaːnd̪ʰiː /) (20 Agustus 194421 Mèi 1991) punika putra nomer satunggal Indira lan Feroze Gandhi. Rajiv punika Mahamantri India ingkang ka-enem lan ka-tiga saking sadaya kuluwarganipun, wiwit saking ibunipun ingkang séda tanggal 31 Oktober 1984 dumugi piyambakipun nggantosaken tanggal 2 Dhésèmber 1989 liwat pamilihan (a general election defeat). Piyambakipun mangreh Mahamantri India nalika yuswa 40 taun, saéngga piyambakipun dados ingkang paling anem nalika mangreh mahamantri.

Rajiv Gandhi punika putra Indira Gandhi, lan Rajiv Gandhi palakrama kaliyan Sonia Gandhi. Piyambakipun kapejahi déning separatis Tamil saking Sri Lanka, Thenmuli Rajaratnam ingkang ing wekdal samanten ngalungaken roncean sekar ing jangganipun ingkang isi sanyatanipun punika bom.


Didhisiki déning:
Indira Gandhi
{{{jabatan}}}
1984-1989
Diganti déning:
V. P. Singh