Reginald Fessenden

Reginald Aubrey Fessenden (lair 6 Oktober 1866 – pati 22 Juli 1932 ing umur 65 taun) ya iku salah siji sakapirang-pirang wong kang duwé jasa ing donya teknologi radio.[1] Dhèwèké dadi salah siji panemu radio, ahli fisika Amérikah Sarékat, insinyur, lan guru besar ngèlmu fisika.[2] Fessenden lair tanggal 6 Oktober 1866 ing Bolton Wétan, Quebec, Kanada. Dhèwèké wis kasil gawé 500 penemon, ing antarané ya iku alternator, detektor, heterodin, fathometer, lan penggerak turbo listrik kanggo kapal tempur.[3]

Reginald Fessenden
Fessenden.JPG
The Father of Radio Broadcasting
Lair(1866-Cithakan:NOMORBULAN-06)6 Oktober 1866
East Bolton, Quebec, Canada
PatiJuli 22, 1932(1932-07-22) (umur 65)
Bermuda buried St. Mark's Church cemetery
BangsaCanadian
PakaryanInventor
Kondhang ingInventing the Radiotelephony

Alternator ya iku piranti kanggo ngonekake listrik lan ngasilaké arus bolak balik.[3] Kanti anané alternator wis nyurung anané radio telepon.[3] Detektor ya iku piranti kanggo ngowahi arus bolak balik dadi arus kang searah.[3] Déné, Heterodin ya iku piranti kanggo ngowahi frekuensi radio mula frekuensi mau gampang diatur lan bisa dikuwatake.[3]

Pranalar luarBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Experiments and Results in Wireless Telephony The American Telephone Journal
  2. Helen Fessenden, "Builder of Tomorrows" (1940), p. 153 - 154.
  3. a b c d e Lawrence Lessing (1956). Man Of High Fidelity. J. B. Lippincott.