Saleh Afiff

Prof. Dr. Saleh Afiff (lair ing Cirebon, Jawa Kilen, 31 Oktober 1930 – pati ing Jakarta, 28 Juni 2005 ing umur 74 taun) inggih punika Mantri Koordinator babagan Ékonomi lan Kauangan Indonésia nalika Kabinet Pembangunan VI (1993-1998).[1]

Saleh Afiff
Saleh Afiff.jpg
Mantri Koordinator Babagan Perekonomian Republik Indonesia 4
Linggih
17 Maret 1993 – 14 Maret 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéRadius Prawiro
Kang sawiséGinandjar Kartasasmita
Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional 3
Linggih
21 Maret 1988 – 17 Maret 1993
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéJ.B. Sumarlin
Kang sawiséGinandjar Kartasasmita
Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Republik Indonesia 5
Linggih
19 Maret 1983 – 21 Maret 1988
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéJ.B. Sumarlin
Kang sawiséSarwono Kusumaatmadja
Rerincèn dhiri
Lair(1930-Cithakan:NOMORBULAN-31)31 Oktober 1930
Nèderlan Cirebon, Jawa Kilèn, Hindia Nèderlan
PatiJuni 28, 2005(2005-06-28) (umur 74)
Indonésia Jakarta, Indonésia
AlmamaterUniversitas Indonésia
AgamaIslam

Afiff punika lulusan Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia ing taun 1959.[2] Panjenenganipun naté dados mantri Pendayagunaan Aparatur Nagara ngrangkep dados wakil ketua badhan Parencanaan lan Pembangunan Nasional ing wekdal Kabinet Pembangunan V. Lulusan Universitas California ing Berkeley, Amérikah Sarékat nalika taun 1967 punika pungkasanipun ngasta dados dosén ing Fakultas ékonomi Universitas Indonésia.[2] Panjenenganipunn tilar donya nalika tanggal 28 Juni 2005 amargi sakit ambekan.[2]

KariérBesut

Panjenenganipun dados Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ngrangkep dados Wakil Ketua Bappenas, Kabinet Pembangunan IV (19 Maret 1983-22 Maret 1988).[2] Panjenenganipun ugi naté dados Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional/Ketua Bappenas Kabinet Pembangunan V (23 Maret 1988-17 Maret 1993).[2] Panjenenganipun dados Mantri Koordinator Ékonomi Keuangan lan Pangawasan Pembangunan Kabinet Pembangunan VI (1993-1998).[2] Saleh Afiff dados Mahaguru Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. Saleh Afiff (1930-2005); Konseptor Harga Dasar Gabah' dipunundhuh tanggal 30 September 2011)
  2. a b c d e f g Saleh Afiff dipunundhuh tanggal 30 September 2011)

Pranala njawiBesut

Saleh Afiff