Monica Nicholle Sandra Dewi Gunawan Basri (lair ing Pangkal Pinang, Bangka Belitung (1983-08-18) Agustus 18, 1983 (umur 40)) ingkang misuwur kanthi asma Sandra Dewi inggih punika aktris Indonesia.[1] Naminipun misuwur wiwit main filem biyoskup Quickie Express kaliyan Tora Sudiro lan Aming.[1]

Sandra Déwi
LairMonica Nicholle Sandra Dewi Gunawan Basri
(1983-08-08) Agustus 8, 1983 (umur 40)
Bangka Belitung, Pangkal Pinang, Indonesia
BangsaIndonesia
PakaryanArtis
Taun aktif2002 - saiki
Dhuwur168 cm (5 ft 6 in)

Karier besut

Wiwitanipun, pawestri asli saking Pangkal Pinang lan keturunan Tionghoa kesah dhateng Jakarta ing taun 2001 kanggé nglajengaken kuliah ing London School Of Public Relations.[2] Putri kapisan saking tigang sadhèrèk putrinipun Andreas Gunawan Basri lan Catharina Erliani punika miwiti karieripun kanthi ndhèrèk Miss Enchanteur 2002 lan duta pariwisata Jakarta Barat.[2] Nanging Sandra Dewi langkung milih fokus ing kuliahipun.[2] Sandra Dewi ingkang remen dhahar sawer lan kethék punika wiwit urip ing jagad panglipur nalikanipun ndhèrèk Fun Fearless Female Majalah Cosmopolitan 2006.[3] Wonten ing acara punika, Sandra Dewi pikantuk juara kalih.[3] Kemenangan punika dados batu loncatan Sandra, sasampunipun salah satunggalipun juri, Nia Dinata nyuwun Sandra supados ndhèrèk casting.[3] Sandra Dewi lulus casting kanggé paraga Lila, dhokter ayu lan pinter ing filem Quickie Express (2007). Sandra Dewi tambah misuwur awit perannipun ing sinétron kejar tayang Cinta Indah.[3]

Prestasi Sandra Déwi[1] besut

  • Miss Enchanteur 2002
  • Duta Pariwisata Jakarta Barat
  • Fun Fearless Female 2006, Runner-up
  • Aktris Pendatang Baru Terfavorit IMA 2008
  • Duta anti narkoba 2008
  • Ikon Film nasional versi polling kalawarta hai 2008
  • Indonesia sweetheart versitabloid bintang 2008
  • The most marketable artis versi tabloid bintang 2008
  • artis terfavorit versi hut insert 2008
  • the most friendly celebrity versi kalawarta oops 2008
  • artis paling berkilau 2008 versi kalawarta bintang
  • pandawi lima versi ultah intainment kasus selebrity
  • peri versi ultah silet
  • artis dengan share dan rating tertinggi dalam sajarah infotainment hotshot
  • artis no 1 yang paling banyak dicari di yahoo indonesia
  • artis berkilau yang masih akan berkilau 2009 menurut tabloid wanita indonesia
  • artis tercantik 2008 tabloid xo
  • artis berkilau yang masih akan berkilau 2009 versi cek n ricek

Majalah (Cover Model):

  • FHM Indonesia
  • Tabloid Nova
  • Tabloid bintang
  • Tabloid Nyata
  • Majalah Seluler
  • Majalah Cita Cinta
  • Majalah Hai
  • Majalah Kartini
  • Majalah Kartika
  • Majalah Femina
  • Majalah Female
  • Majalah Urban Style
  • Majalah Fit
  • Majalah Dewi
  • Majalah Oops
  • Majalah Clara
  • Majalah Eve
  • Majalah Spice
  • Majalah Herworld
  • Majalah Sarinah

Model:

  • May May Salon

Iklan:

  • Iklan WRP “Kok Melar”
  • Iklan Pertamina “Smile”
  • Iklan Simpati “I Love You Too”
  • Kacang Mr “P”
  • Fresh and Natural
  • Enchanteur
  • Lippo Bank “Lady Pink” Credit Card
  • Carvil
  • Bukrim
  • D-one Mobile Phone
  • Felice Jewelery
  • Bontea green tea (permen)
  • 5asec
  • Telkomsel
  • Icon of Toyota (Smart Driving Smart Woman)
  • Seleb tv
  • ubs
  • Disney on Ice
  • Duta Kusta
  • Sharp Alexander Slim 2 bersama Dewi Sandra
  • UC1000
  • Ikon dari Ponds Flawless White
  • Ikon dari Clear Shampoo Soft and Shiny

Video Musik:

  • Mulan, Wonder Woman
  • Maia, EGP

Cathetan suku besut

  1. a b c Profil Sandra Dewi(dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)
  2. a b c 'Sandra Dewi dan Fanny Fadillah Merayakan Imlek[pranala mati permanèn](dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)
  3. a b c d Sandra Dewi Gemar Santap Hewan Liar(dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)

Pranala njawi besut