Seno Gumira Ajidarma

Seno Gumira Ajidarma (lair ing Boston, Amérikah Sarékat, 19 Juni 1958; umur 62 taun) inggih punika salah satunggalipun panyerat sastra saking Indonésia.[1]

Seno Gumira Ajidarma
Seno Gumira Ajidarma at the KOFI KAFEIN conference, Muhammadiyah University of Yogyakarta, 29-08-2017 01.jpg
Seno Gumira Ajidarma, 2017
LairSeno Gumira Ajidarma
Jeneng liyaSG Ajidarma
PakaryanPanyerat

Sekolah FormalBesut

Sekolah formal ingkang naté dipunlampahi:[2]

KanugrahanBesut

Seno ugi nampi kanugrahan wujud:[2]

  • Radio Arif Rahman Hakim (ARH), kanggé cerkakipun Purwaning Dumadi, 1977.
  • Kalawarti Zaman, kanggé carita cekak Dunia Gorda dan Cermin, 1980.
  • Harian Kompas, kanggé cerkakipun Midnight Express, 1990.
  • Harian Sinar Harapan, kanggé cerkakipun Segitiga emas, 1991.
  • Harian Kompas, kanggé cerkakipun Pelajaran Mengarang, 1993.
  • Panyeratan karya sastra saking Pusat Pembinaan dan Pengembangan Basa kanggé kempalan cerkak Saksi Mata, 1995.
  • East Asia (S.E.A) Write Award kanggé kempalan cerkak Dilarang Menyanyi di Kamar mandi, 1997.
  • Dinny O'Hearn Prize for Literary kanggé cerkak Saksi Mata, 1997.
  • Khatulistiwa Literary Award 2004, kanggé novèl Negeri Senja.
  • Khatulistiwa Literary Award 2005, kanggé Kitab Omong Kosong.
  • Harian Kompas, kanggé cerkak Cinta di atas Perahu Cadik, 2007.

KariérBesut

Karier:[2]

Karya SastraBesut

Karya sastra:[2]

Pranala njawiBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Seno Gumira Ajidarma(dipunundhuh tanggal 22 Juni 2011)
  2. a b c d Pembangkang Yang Sastrawan(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)