Setatsiyun Jatiroto


Stasiun Jatiroto (JTR) yaiku kelas III / stasiun sepur cilik sing dununge ing Jatiroto, Jatiroto, Lumajang ; kalebu ing Wilayah Operasional Jember IX ing ketinggian +29 meter. Stasiun iki minangka stasiun sepur paling wetan ing Kabupaten Lumajang . Stasiun iki dununge ana ing tengah kecamatan, udakara 200 m sisih kidul saka dalan gedhe Probolinggo - Jember, lan cedhak wates Lumajang lan Jember.

Stasiun Jatiroto

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun JTR.png
  • Singkatan: JTR
  • Nomor: 5412
Jatiroto1 st Pj.JPG
Peron Stasiun Jatiroto
Letak
PropinsiJawa Timur
KabupatènLumajang
KecamatanJatiroto
DésaJatiroto
AlamatJalan Stasiun Jatiroto
Koordinat8°07′24″S 113°21′51″E / 8.123302°S 113.364106°E / -8.123302; 113.364106Koordhinat: 8°07′24″S 113°21′51″E / 8.123302°S 113.364106°E / -8.123302; 113.364106
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi IX Jember
Kelas setasiunIII/kecil[1]
PunggelanJTR
Nomer setasiun5412
Dhuwuring stasiun+29 m
Kilometerkm 156+000 lintas Surabaya Kota-Probolinggo-Kalisat-Panarukan
LayananLogawa dan Tawang Alun
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket.
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (satu peron sisi dan dua peron pulau yang sama-sama cukup tinggi)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


ParipustakaBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.