Kabupatèn Jember

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia
Aksara Latin
     

Kabupatèn Jember (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦗꦼꦩ꧀ꦧꦼꦂ, Pegon: كابوڤاتين جمبر), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Jember iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± km2 utawa hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga lan Kabupatèn Bandawasa ing sisih lor, Kabupatèn Banyuwangi ing sisih wétan, Samudra Hindhia ing sisih kidul, lan Kabupatèn Lumajang ing sisih kulon. Kabupatèn Jember dumadi saka 31 kacamatan.

Jember
كابوڤاتين جمبر
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦗꦼꦩ꧀ꦧꦼꦂ
Kabupatèn
Lambang Jember.jpg
Lambang
Sesanti: Carya Dharma Praja Mukti
ꦕꦂꦪꦝꦂꦩꦥꦿꦗꦩꦸꦏ꧀ꦠꦶ
Pernahé Jember ing Jawa Wétan
Pernahé Jember ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina dadi1 Januari 1929
Winisudha14 Agustus 1950, dadi Kabupatèn
19 April 1976 nganti 8 Juli 2003, dadi Kutha Administratif
Kutha krajanJember
Pamaréntahan
 • BupatiH. Hendy Siswanto
 • Wakil BupatiKH. MB Firjaun Barlaman
Laladan
 • Gunggung2,948,87 km2 (1,13.857 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung2,419,000
 • Pepadhet0,82/km2 (2,1/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Using, Cina dll.
 • BasaJawa, Madura, Using, lan Indonesia
 • KapitayanIslam 93.50%
Hindu 3.90%
Kristen Protestan 1.19%
Katulik 1.25%
Buddha 0.60%
Konghucu 0.03%
Zona wektuWIB (UTC+7)
Kodhe pos681xx
Kodhe laladan(+62) 0331 (Jember lor)
(+62) 0336 (Jember kidul)
Plat montorP
Situs wèbjemberkab.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

113°30’-113°45’ Bujur wétan lan 8°00’-8°30’ Lintang kidul

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Jember ketata saking 31 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan