Kabupatèn Lumajang

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia
Aksara Latin
     

Kabupatèn Lumajang (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦭꦸꦩꦗꦁ, Pegon: كابوڤاتين لوماجاڠ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Lumajang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.790,90 km² utawa---hèktar. Kabupatèn Lumajang ana 21 (selikur) kacamatan, yaiku: Yosowilangun, Kunir, Tempeh, Pasirian, Candipuro, Pronojiwo, Tempursari, Rowokangkung, Tekung, Lumajang, Sumbersuko, Sukodono, Senduro, Pasrujambe, Padang, Gucialit, Jatiroto, Randuagung, Kedungjajang, Klakah, lan Ranuyoso.[1]

Kabupaten Lumajang
كابوڤاتين لوماجاڠ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦭꦸꦩꦗꦁ
Kabupaten ing Jawa Wétan, Indonesia.
Official seal of Kabupaten Lumajang كابوڤاتين لوماجاڠ ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦭꦸꦩꦗꦁ
Lambang
Sesanti: Amreta Brata Wira Bhakti
ꦲꦩꦽꦠꦧꦿꦠꦮꦶꦫꦧ꧀ꦲꦏ꧀ꦠꦶ
Pernahé Lumajang ing Jawa Wétan
Pernahé Lumajang ing Jawa Wétan
Koordhinat: 8°08′01″S 113°13′30″E / 8.133714°S 113.224909°E / -8.133714; 113.224909Koordhinat: 8°08′01″S 113°13′30″E / 8.133714°S 113.224909°E / -8.133714; 113.224909
NagaraIndonésia 🇮🇩
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi15 Dhésèmber 1255 M (ngadeg)
20 Oktober 1990 (diresmiake)
Kutha krajanLumajang
Pamaréntahan
 • BupatiH. Thoriqul Haq, M.ML
 • Wakil BupatiIr. Hj. Indah Amperawati, M.Si
Laladan
 • Gunggung1,790,90 km2 (0,69.147 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2018)
 • Gunggung1,123,081
 • Pepadhet0,63/km2 (1,6/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa
Madura
Tengger
 • BhasaIndonesia
Jawa
Madura
Tengger
 • KepercayanIslam (98.16%)
Kristen (1.01%)
Katholik (0.23%)
Hindu (0.54%)
Buddha (0.05%)
Liyane (0.01%)
Zona wektuWIK (UTC+07:00)
Kodhe laladan(+62) 334
Plat montorN
Situs wèbwww.lumajang.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

112°53'-113°23' Bujur wétan lan 7°54'-8°23' Lintang kidul.

PamaréntahanBesut

kabupatèn Lumajang ketata saking 21 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan


  1. Kabupatèn Lumajang, Admin. "Kabupatèn Lumajang". Dibukak ing 2021-10-11.