Setatsiyun Wanagiri

Setatsiyun Wonogiri (WNG) adalah setatsiyun sepur kelas III/cilik sing terletak ing Giripurwa, Wanagiri, Wanagiri; ning kadhuwuran +144 m; klebu ning Daerah Operasi VI Yogyakarta. Setatsiyun sing terletak ing wingking peken lan terminal angkutan umum iki mung nduwe loro jalur sepur kanthi jalur 2 mrupakan sepur lurus. Bentuk bangunan setatsiyun iki rada padha karo bangunan Setatsiyun Tuban, terutama ning bagian atap.

Stasiun Wonogiri

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WNG.png
  • Singkatan: WNG
  • Nomor: 3506
Stasiun Wonogiri 2020.jpg
Bangunan utama Setatsiyun Wanagiri, 2020
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènWanagiri
KecamatanWanagiri
KelurahanGiripurwa
AlamatDalan Manyar II
Kodhe pos57612
Koordinat7°48′57″S 110°55′18″E / 7.815904°S 110.9217185°E / -7.815904; 110.9217185Koordhinat: 7°48′57″S 110°55′18″E / 7.815904°S 110.9217185°E / -7.815904; 110.9217185
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VI Yogyakarta
Kelas setasiunIII/cilik[1]
PunggelanWNG
Nomer setasiun3506
Dhuwuring stasiun+144 m
Kilometerkm 31+859 lintas Sala Kota-Sukoharjo-Wanagiri-Baturetno
LayananBathara Kresna
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur2 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing rada dhuwur, siji peron pulo sing cukup dhuwur, lan siji peron sisi sing cukup dhuwur)
Jinis pasinyalanMekanik tipe tokenless block interlocking (TBI)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Sawise penutupan jalur menyang Baturetno akibat pembangunan Bendungan Gajah Mungkur wiwit 1 Mei 1978, setatsiyun iki otomatis dadi setatsiyun terakhir ing lintas Purwasari–Wanagiri. Ning arah kidul setatsiyun iki, rel isih ana, nanging mung ngasi pinggir waduk. Setatsiyun iki mbiyen nduwe depo lokomotif, tapi saiki ora pernah digunakake lan uwis beralih fungsi dadi gudang.

Setatsiyun iki dadi setatsiyun terminus bagi layanan bus rel Bathara Kresna sing beroperasi nglayani rute Sala Purwasari–Wanagiri.

Pratuduh rujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.