Sinangág

Sinangág, uga diarani nasi goreng papak utawa sega bawang putih, minangka sajian nasi goreng Filipina sing dimasak nganggo wajan sing wis mateng karo bawang putih . Sekul sing digunakake luwih basi, biasane turahan isih kari saka dina sadurunge, amarga asile beras sing rada difermentasi lan luwih kenthel. Punika direngga karo papak toasted, uyah rock, mrico ireng lan kadang disigar brambang . Gandum pari-padi pancen longgar lan ora nancep. [1] [2] [3] [4] [5] Sinangág minangka bagean umum saka sarapan tradisional Filipina lan umume disiyapake nganggo turahan saka nedha bengi sadurunge. Kadhangkala, masak ing sisa saos lan minyak saka adobo Filipina, nyuda sampah panganan . Nyiyapake sinangág saka sega sing mentas dimasak ing budaya Filipina. Iki minangka salah sawijining komponen sarapan tapsilog lan asale . [1] [2] [3] [4] [5]

Sinangág
Spam Meal.jpg
Sinangág with Spam and a fried egg ("Spamsilog")
Jeneng liyanéGarlic fried rice, garlic rice, Filipino fried rice, Philippine fried rice
AjanganMain course
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaPhilippines, also popular in Indonesia, Malaysia and Singapore
DigawéFilipino cuisine
Woworan pokokFried rice in oil with a lot of garlic
VariasiAligue rice, Bagoong fried rice
Buku masakan: Sinangág  Médhia: Sinangág

ReferensiBesut

  1. a b Cabrera, Maryanne. "Sinangag Filipino Garlic Fried Rice". The Little Epicurean. Dibukak ing 20 January 2019.
  2. a b Vanjo Merano. "Sinangag Recipe". Panlasang Pinoy. Dibukak ing 8 December 2014.
  3. a b "Sinangag". Kawaling Pinoy. Dibukak ing 20 January 2019.
  4. a b "Garlic Fried Rice (Sinangag) - How to Cook". Filipino Food Recipes. Dibukak ing 20 January 2019.
  5. a b "Recipe #21: SINANGAG (Garlic Fried Rice)". Luto ni Lola. Dibukak ing 20 January 2019.