Silog

[1]

Toci-Longsilog silog kanthi tocino lan longganisa
Spamsilog jinis silog karo Spam

Silog minangka kelas panganan sarapan Filipina sing ngemot sinangag (nasi goreng) lan itlog (endhog; ing konteks, endhog goreng). Dheweke disuguhake nganggo macem-macem puisi utawa ulam, umume panganan daging kayata tapa, longganisa utawa ham . Jeneng sajian daging sing ditemtokake nemtokake jeneng portmanteau saka silog ; tuladhane, wong telu mau bakal dikenal kanthi jeneng tapsilog, longsilog, lan hamsilog.

Sawise pangembangan tapsilog, akeh jinis silog liyane sing digawe, kabeh adhedhasar nasi goreng bawang putih lan endhog goreng, lan diisi nganggo -silog . [2] [3] Amarga sajian sing gampang ditrapake, umume apa wae bisa dadi silog yen disajeni karo nasi goreng lan endhog goreng. Tuladha cekak (kanthi urutan abjad) sing umume katon ing restoran silog lan restoran kalebu:

  • Adosilog - adobo, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Bacsilog utawa baconsilog - daging babi, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Bisteksilog - steak daging sapi, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Daingsilog - daing na iwak (iwak garing), nasi goreng lan endhog goreng.
    • Bangsilog - garing ( daing ) lan / utawa marus bangus ( iwak bandeng ), nasi goreng lan endhog goreng.
    • Dangsilog - daing na danggit ( kelinci garing), nasi goreng lan endhog goreng.
  • Chiksilog utawa noksilog - pitik goreng ( ayam piniritong utawa ayam pritong ), nasi goreng lan endhog goreng.
  • Chosilog - chorizo, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Cornsilog - daging sapi jagung, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Hotsilog - hotdog, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Litsilog utawa lechonsilog - lechon utawa lechon kawali, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Longsilog - longganisa, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Masilog utawa malingsilog - Daging luncheon Cina merek Ma-Ling, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Porksilog - potong daging babi, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Sisilog - sisig, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Spamsilog - Daging luncheon merek Spam, nasi goreng lan endhog goreng.
  • Tosilog utawa tocilog - tocino, nasi goreng lan endhog goreng.

Ana sajian sing padha saka Malaysia, nasi lemak, sing disajikake kanthi macem-macem cara nggunakake daging, endhog lan beras karo santen . [4]

ReferensiBesut

  1. "Tapsilog and other Silogs: garlic rice & egg are the ultimate pairing". Glutto digest. Dibukak ing May 26, 2019.
  2. "SILOG – VARIATIONS". Tagalog Lang. Dibukak ing May 26, 2019.
  3. "Famous Silogs of the Philippines". ChoosePhilippines. August 29, 2013. Dibukak ing May 26, 2019.
  4. Michellon, Clémence (January 31, 2019). "Nasi lemak: What is the Malaysian dish and why is it being celebrated?". The Independent. Dibukak ing May 26, 2019.