Tuduhaké menu pokok
Singa
Lion waiting in Namibia.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Famili: Felidae
Génus: Panthera
Spésies: P. leo
Jeneng binomial
Panthera leo
Linnaeus, 1758

Singa (Sansekreta: Siṃha) punika sato ingkang kagolong kulawargi Felidae utawi jinis kucing. Ing basa Latin singa dipunwastani Panthera leo. Singa gesangipun wonten kelompok. Biasanipun kasusun saking satunggal singa jaler mawi kathah singa èstri. Kelompok puniki banjur njagi teritoriumipun. Abotipun kirang langkung antawis 180 ngantos 250 kilogram. Umuripun antawis 10 ngantos 15 taun ing alas. Nanging manawi dipunopèni saged ngantos 20 taun.

Isi

Habitat singaBesut

Kala rumiyin, singa gesang ing saubenging tlatah Afrika, Wétan Tengah kaliyan tanah Hindhustan. Nanging sapunika habitatipun namung wonten ing sapérangan alit Afrika kaliyan Indhia.

 
Singa
 
Habitat singa.

Singa wonten cariyosBesut

Singa punika dipunanggep sato ingkang megah piyambak kaliyan ugi asring dipunanggep ingkang ngratoni sato-kéwan sanèsipun. Dados asring dipunwastani "Raja Singa" ing cariyos-cariyos.

PralambangBesut

Singa ugi asring dipundamel pralambang wonten ing sakathing nagari, pralambang wonten ing horoskop, lan sapanunggalanipun.

Nami-nami kithaBesut

Singa ugi kathah dipunanggé nami kitha. Ing andhap punika conthonipun: