Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza (kanthi asma jangkep lan gelar: Datin Seri Siti Nurhaliza binti Tarudin; lair ing Kampung Awah, Temerloh, Pahang, Malaysia, 11 Januari 1979; umur 42 taun) inggih punika salah satunggalipun penyanyi, selebriti, modhél, lan pangusaha[1] ingkang asalipun saking Malaysia.[2] Siti Nurhaliza miwiti kariéripun ing jagad nyanyi awit saking pakulinan utawi hobby nalika taksih alitipun.[3] Nalika samanten panjenenganipun asring nyanyi lagu-lagu tradhisional ing adicara kulawarginipun.[3] Taun 1995, Siti ndhèrèk ajang adu bakat rumaja, Jawara Bintang ing Radio Televisyen Malaysia (RTM), ingkang nalika samanten kapanggih kaliyan aktor India, Kamal Hassan, ingkang dados tutor vokalipun Siti.[3] Siti kasil dados jawara kapisan, lan ing wekdal salajengipun dipunkontrak Suria Records lan ngasilaken album rilisan, Siti Nurhaliza (1996).[3]

Siti Nurhaliza
Siti Nurhaliza
Latar wuri
Jeneng lair Siti Nurhaliza binti Tarudin
Jeneng liya Siti
Lair (1979-01-11) Januari 11, 1979 (umur 42)
Malaysia Temerloh, Pahang, Malaysia
Asli Melayu
Jinis Musik Pop, Etnik
Pakaryan penyanyi, pengusaha, lan bintang iklan
Taun aktif 1995sapunika
Parusahan rekaman -
Pasangan Datuk Khalid Mohammed Jiwa (o. 2006)
Anak Siti Aafiyah binti Khalid
Wong tuwa Tarudin Ismail
Siti Salmah Bachik
Agama Islam
Situs resmi http://sitizone.com/

Cathetan sukuBesut

  1. Siti Nurhaliza: Bisnis Bermula Dari Diri Sendiri(dipunundhuh tanggal 07 April 2012)
  2. (ing basa Malayu)Profil dan Biodata Siti Nurhaliza(dipunundhuh tanggal 07 April 2012)
  3. a b c d Siti Nurhaliza(dipunundhuh tanggal 07 April 2012)