Spam (gaya minangka SPAM ) yaiku salah sawijining jinis olahan merk daging babi sing dikemas kaleng sing digawe dening Hormel Foods Corporation . Iki dikenalake dening Hormel ing taun 1937 lan dadi misuwur ing saindenging jagad sawise digunakake sajrone Perang Dunia II . [1] Ing taun 2003, Spam didol ing 41 negara ing enem bawana lan merek dagang ing 100 negara (ora kalebu Timur Tengah lan Afrika Lor amarga haram lan ora halal). [2] Bahan-bahan dhasar Spam yaiku daging babi sing ditambah karo ham, uyah, banyu, pati kentang sing diowahi (minangka pengikat ), gula, lan natrium nitrit (minangka pengawet ). Gelatin alami dibentuk sajrone masak ing kaleng ing garis produksi . [3] Akeh sing kuwatir babagan atribut nutrisi Spam, amarga akeh kandungan lemak, sodium, lan pengawet. [4]

Spam
Logo SPAM.svg
AjanganMain course or ingredient
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaMinnesota
DigawéHormel Foods Corporation
Diréka nalika1937
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokPork
Katerangan liyanéA precooked canned meat product
Buku masakan: Spam  Médhia: Spam
Spam iris
Baked Spam
Spam musubi minangka panganan cemilan lan panganan makan siang sing populer ing Hawaii
" Spamsilog ", Spam karo sinangag ( nasi goreng bawang putih ) lan endhog, minangka kombinasi sarapan umum Filipina . [5]
Spam asring disajikake karo beras ing Asia Wétan .

ReferensiBesut

  1. Martin, Andrew (November 15, 2008). "Spam Turns Serious and Hormel Turns Out More". The New York Times. Dibukak ing May 23, 2010.
  2. "Spam – Postwar Popularity". Hormel Foods. 2010. Diarsip saka sing asli ing December 15, 2007.
  3. Campbell, Belinda; Clapton, Barbara; Tipton, Catherine (2002). Food Technology. Heinemann. p. 20.
  4. https://science.howstuffworks.com/innovation/edible-innovations/spam-food1.htm
  5. Casey, Nell (December 16, 2016). "Stay Warm With Filipino Brunch & A Cookie Competition This Weekend". Gothamist. WNYC. Diarsip saka sing asli ing February 24, 2018. Dibukak ing January 20, 2019.