Suaasat

Suaasat ya iku sop tradhisional wong Tanah Ijo. Suaasat asring digawé saka asu segara utawa saka paus, kidang kutub, utawa manuk segara.

Suaasat
JinisSop
AjanganPanganan pokok
Panggonan asalGreenland
Hawa ajanganPanas
Woworan pokokDaging (asu laut, paus, kidang kutub, utawa manuk segara), bawang, kenthang, uyah, mrica, godhong salam, banyu
Buku masakan: Suaasat  Médhia: Suaasat

Suaasat asring nyakup bawang lan kenthang lan mung dibumboni uyah, mrica ireng, lan godhong salam. Suaasat uga asring dikukus karo beras utawa nganggo jelai ing banyu ing wayah wengi supaya dadi pati yèn disuntak menyang banyu.