Surat Ash Shaaffaat

(Kaelih saka Surat As-Saffat)
as-Saffat
الصّافات
Barkas:As-Saffat.png
Informasi
Makna Sing Masaf-Saf
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 37
Juz Juz 23
Statistik
Gunggung ruku' 5 ruku
Gunggung ayat 182 ayat

Surat As-Saffat (basa Arab:الصّافات, "Sing masaf-Saf") iku surat angka 37 sajeroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 182 ayat lan éwoning surat Makkiyah sarta diturunaké sawisé surat Al-An'am. Dijenengaké As-Saffat (Sing Masaf-Saf) dijupuk saka tembung kang padha ing ayat pisanan surat iki kang nyritakaké para malaékat kang resik jiwané padha baris ing sangarepé Gustiné lan ora bisa ginodha déning sétan.

RujukanBesut

Mukaddimah pertalan Kuran versi Depag RI

Surat Sadurungė:
Surat Yaasin
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Shaad
Surat 37